AKTUELNO

Kako kaže, jasno je da se radi o političkom procesu jer je Kapetan Dragan bio simbol borbe krajiških Srba protiv proustaškog režima Franje Tuđmana.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas da Vrhovni sud Hrvatske ukine prvostepenu presudu od 15 godina na koju je osuđen Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan i predmet vrati na ponovno suđenje.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Linta traži da Vrhovni sud Hrvatske ukine pritvor Kapetanu Draganu jer se već gotovo 12 godina nalazi u zatvoru, što je mnogo više od dve trećine kazne.

Foto: Beta

- Presuda Županijskog suda u Splitu iz septembra prošle godine kojom je Kapetan Dragan osuđen na 15 godina je bila politička i nepravedna. Odbrana Kapetana Dragana je nedvosmisleno dokazala da on nije kriv ni po jednoj tački optužnice i da nije počinio ratni zločin - smatra Linta.

Jasno je, kaže, da se radi o političkom procesu jer je Kapetan Dragan bio simbol borbe krajiških Srba protiv proustaškog režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio razbijanje Jugoslavije i stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

#Kapetan Dragan Vasiljković

#Miodrag Linta

'