separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Gosti za NOVO JUTRO: Jasno je da su blokada puteva i nasilje manjine nad većinom PLAĆENA KAMPANJA OPOZICIJE! (VIDEO)


Vanja Bulić, Aleksandra Tomić i Živorad Nikolić komentarisali su, prelistavajući jutrošnju štampu, opozicione proteste koji se navodno dešavaju zbog poskupljenja goriva, a tokom kojih su blokirane međunarodne saobraćajnice i zabeleženi brojni nasilni incidenti.


Komentarišući nasilne proteste opozicije pod velom poskupljenja goriva, dr Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava ističe da je cena goriva definisana budžetom za 2018. godinu.

- Da bi se nešto promenilo, mora se pregovarati sa MMF-om i bezrazložno je bilo blokiranje puteva i maltretiranje od strane manjine - kaže Tomić za "Novo jutro".

Autor: TV Pink

Živorad Žika Nikolić, voditelj emisije Žikina šarenica kaže da je "bez mozga" odlučiti se za blokadu.

Autor: TV Pink

- Uzdam se u državu i ne razumem titranje kojekakvim budalama koje preprečavaju međunarodne puteve. Država je mlako reagovala - kaže Nikolić.

Tomić kaže da je opozicija i očekivala brutalan odgovor države. Podseća da je retorika koju vidimo na društvenim mrežama nasilna, neprimerena i prostačka, te je jasno da je ovo plaćena kampanja.

Tomićeva podseća da su iz Dveri juče u Skupštini rekli da oni nisu organizatori protesta i da ih podržavaju, a nekoliko dana ranije su na svom sajtu najavljivali te iste proteste.

Autor: TV Pink

Vanja Bulić, novinar i pisac ističe da je apsolutno protiv blokade i protiv nasilja.

- Ljudi imaju pravo da protestuju i iznesu svoje mišljenje, ali ne na taj način - kaže Bulić.

Kada je reč o najavi povećanja penzija, Tomićeva kaže da se ovo mora sprovesti kroz finansijsku analizu. Povećanje se radi sistemski, i isto tako treba da se sprovede umanjenje cene goriva, a ne putem nasilja i anarhizma na putevima.

Autor: TV Pink

Govoreći o "incidentima" kojih smo ovih dana svedoci na KiM, Tomićeva kaže da su oni dokaz da albanskoj strani nije stalo do pregovora i da dijalog ne stoji.

- Cilj im je asimilicija celog KiM svojoj državi. O ZSO ne žele da razgovaraju. Obaveza Republika Srbije je da i pored svega sačuva mir i stabilnost - kaže predsednica skupštinskog Odbora za finansije.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku: 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti