separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ razgovarao sa POROŠENKOM o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji! Porošenko poručio: Ukrajina poštuje i poštovaće teritorijalni integritet Srbije!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Eskišehir gde će na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipan Erdogana prisustvovati svečanom otvaranju Transanadolijskog gasovoda (TANAP), a odmah po dolasku sastao se sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.


Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istovremeno naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. On je konstatovao da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose i istakao da je Srbija zainteresovana za dalje proširenje bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić je naglasio da je ekonomska saradnja daleko ispod potencijala i interesa dve strane i dodao da je veoma važno raditi na usaglašavanju bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

- Ukrajina poštuje i poštovaće teritorijalni integritet Srbije - istakao je predsednik Porošenko i zamolio predsednika Vučića da iskoristi svoj autoritet i apeluje na političare u Srbiji da ne vode antiukrajinsku kampanju.

Autor: Predsednik.rs

- Naši narodi i naše zemlje su veoma bliski i zato treba raditi na razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa, kao i na saradnji u drugim oblastima - naglasio je ukrajinski predsednik.

Susretu dvojice predsednika prisustvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Predsednici Vučić i Porošenko prisustvovaće danas ceremoniji puštanja u rad Transanadolijskog gasovoda TANAP u turskom gradu Eskišehiru, na poziv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Autor: Predsednik.rs

Porošenkov kabinet: Sa Vučićem o jačanju saradnje,vizama 

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim se sastao u turskom gradu Eskišehiru, gde je pušten u rad gasovod TANAP, o jačanju ekonomske saradnje i daljoj liberalizaciji viznog režima. Takođe su se saglasili o važnosti striktnog poštovanja principa suvereniteta i teritorijalne celovitosti, navedeno je. Kako se navodi u saopštenju Pres službe ukrajinskog predsednika, a prenosi UKRINFORM, predsednici su razmotrili blateralne odnose i razmotrili mogućnosti za jačanje političkog dijaloga. Konstatovano je da je neophodno da što pre bude održana sednica Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, a istaknuta je i svrsishodnost dalje prakse održavanja bilaterlanih biznis-foruma. Oni su razgovarali i o saradnji u okviru međunarodnih organizacija i humanitarnoj sferi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti