AKTUELNO

Kandidat za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas u ekspozeu, da novo rukovodstvo Grada planira da nastavi gde je stalo prethodna vlast i nastavak velikih investicija i projekata, a na prumedbe da ne poznaje gradski sistem i nema političko iskustvo, odgovorio da "brzo uči".

U prvih 100 dana mandata, izmedju ostalog, počeće uredjenje Trga Republike i Karadjordjeve ulice, najavio je Radojičić.

Moj zadatak je da opravdam poverenje i želim da se zahvalim Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću koji su prepoznali moje liderske sposobnosti i predložili da budem prvi na listi, rekao je on.

Radojičić je rekao i da će u toku mandata ove gradske vlasti početi da se ostvaruje višedecenijski san Beogradjana, a to je da se donesu dobre odluke i ponude najbolja rešenja za izgradnju metroa.

Foto: Tanjug

On je najavio daće nova vlast u gradu odgovorno i transparentno upravljati javnim poslovima, resursa i gradskom upravom.

Radojičić je rekao da će zdravstvena zaštita biti posebno u njegovom fokusu, kao dečijem lekaru, ukazujuči da će učiniti sve da se ostvari cilj i završi bolnica 'Tiršova 2".

Radojičić je najavio ulaganja u kulturu, dodajući da bolje radi nego što priča.

Trudiću se da konkretan rezultat govori umesto mene, rekao je on i osvrnuo se na zamerke koje mu se upućuju da ne poznaje gradski sistem i da nema političko neiskusktvo.

To jeste tačno, ali ja brzo u;im. Redovno ćemo vas obeštavati o planovima i dostignućima, svaki dan imaćemo kolegijum, a sutradan raditi prsek onoga šta je uradjeno, rekao je Radojičić.

Pitaju me i zašto sam kao lekar ovde, a potrebniji sam deci? Na ovoj poziciji mogu da uradim mnogo više za mnogo veći broj ljudi. Opredeljena sam da Beograd u naredne čtiri godine postane bolji i uspešniji za život ljudi, rekao je Radojičić.

Radojičić je za svog zamenika predložio Gorana Vesića, kao i članove Gradskog veća.

Grad ću voditi sa puno posvećenosti. Obećavam da ću sve svoje veštine i znanje uložiti da beograd bude dinamičan, razvijen evropski region i da njegov razvoj oseti svi Beogradjani u svim opštinama, zaključio je on.

#Beograd

#Gradonačelnik

#Zoran Radojičić

'