AKTUELNO

Beograd će na sednici parlamenta u četvrtak, 7. juna, zvanično dobiti gradonačelnika. Prema rečima predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića konstituisanje gradske vlasti biće završeno u zakonskom roku.

Nikodijević je gostujući u Novom jutru na Televiziji Pink ocenio da je prof. dr Zoran Radojičić, vrstan stručnjak svetskog glasa, pravi čovek za mesto gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, Radojičić je logičan izbor, jer i bio prvi na listi SNS, a tim ljudi koji je radio u Beogradu u većem delu ostaje i dalje da radi.

- Radojičić će iza sebe imati ogroman broj iskusnih ljudi, profeisonalaca i očekujem da kao tim ostvarimo dobre rezultate – rekao je Nikodijević, koji ostaje na mestu predsednik Skupštine grada.

On je precizirao da mu kao predsedniku Skupštine grada po zakonu pripada i obaveza da na sednici 7. juna predloži Zorana Radojičića gradskim odbornicima.

Kako je rekao dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić, najverovatnije će biti zamenik gradnačelnika, Andrija Mladenović ostaje u timu, gradski sekretari, direktori javnih preduzeća…

On je podsetio da su građani na izborima dali veoma visoku ocenu za ostvarene rezultate i rad u protekle četiri godine, što samo znači da se pravac razvoja i vizija budućeg Beograda neće menjati.

– Skoro nije zabeleženo da jedna gradska vlast posle četiri godine teškog mandata kada su sprovođene teške ekonomske reforme dobije dvotrećinsku podršku građana na izborima. Građani su nas obavezali da nsatavimo da se ponašamo odgovorno, kao i da nsatavimo sa novim investicionim ciklusom koji smo započeli – istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, sređene su finansije, sakupljeno dovoljno sredstava, urađeni su projekti i sada u naredne četiri godine treba da se vide svi rezultati prethodnog, ali i budućeg rada. Za četiri godine Beograd će biti ozbiljna evropska prestonica, dodao je Nikodijević.

– Novi investicioni ciklus predviđa da ćemo za četiri godine imati potpuno drugu sliku Beograda. Čeka nas puno posla jer u infrastrukturu grada dugo nije ništa ulagano – rekao je Nikodijević, koji se osvrnuo i na 450 miliona evra duga koji je vraćen, dok sva gradska preduzeća rade u interesu građana.

Kako je dodao, u planu niz velikih infrastrukturnih projekata koji nas očekuju, a kao kruna svega je metro, čija izgradnja treba da počne u ovom mandatu nove gradske vlasti. Ideja je i da u centru grada imamo samo ekološki prihvatljiv javni prevoz.

#Nikola Nikodijević

'