AKTUELNO

Predlog SNS da Zoran Radojičić bude gradonačelnik Beograda pokazuje da vodimo odgovornu politiku, ocenio je gostujući u Novom jutru gradski menadžer Goran Vesić, koji kaže da je bilo prirodno da Radojičić bude kandidat za gradonačelnika jer je bio prvi na listi.

Kako je istakao, SNS nije stranka koja vara ljude, da stavlja na listu jednog a kasnije predlaže drugog kandidata.

- Ako smo na prvo mesto stavili Radojičića bilo je prirodno da njemu bude ponuđeno da bude gradonačelnik Beograda. To znači da ćemo nastaviti da sprovodimo isti program koji smo obećali u kampanji -rekao je Vesić.

On je dodao da SNS ne vodi politiku jedne stranke već društveno odgovornu politiku, što potvđuje činjenica da je na listi za gradske izbore bio veliki broj nestranačkih ličnosti. Vesić je istakao da će gradska vlast nastviti da sprovodi program koji je obećala u kampanji i grad će se razvijati kao u prethodne četiri godine.

- Meni će biti zadovoljstvo da radim sa doktorom Radojičićem. Većina ljudi ostaje u timu koji će voditi grad, možda se promene neke pozicije. To je dokaz da će se grad u naredne četiri godine razvijati istim putem, a to je da se Grad spusti na reke, da će se raditi veliki infrastrukturni projekata, izgradnja dva mosta, dva tunela.... - pojasnio je gradski menadžer.

On je istakao da su velike društvene promene moguće samo ako se uključi celo društvo.

- Kada se ponašate kao opozicija dobijete pet do deset odsto glasova. Društvo ne može da vodi jedna stranka, niti bilo koja stranka ima kapacitet za to. Ako sprovodite velike promene neophodno je uključiti celo društvo - zaključio je Vesić.

Starbaks dolazi zbog velikog broja turista

Vesić kaže da komapanija Starbaks dolazi u Beograd i da je desetak meseci proveo razgovarajući sa njima o dolasku, istakavši da je to nije velika investicija, ali je jedan lep gest.- To nije velike investicija, ali Starbaks je jedna konzervativna kompanija koja se veoma teško odlučuje da uđe na tržišta. Ulazi samo na sigurna i politički stabilna tržišta. Imaju 27.000 radnji u čitavom svetu, kofi šopova. Ono što me posebno čini zadovoljnim je što je njihov motiv bio veliki broj turista u Beogradu - rekao je Vesić. Gradski menadžer je rekao da će zamoliti predstavnike kompanije da natpis bude i na ćirilici i na latinici kako bi se promovisalo ćirilično pismo.

Gradski menadžer je najavio da u sklopu promocije ćiriličnih natpisa, kada je reč o firmarinama, oni koji bidu imali napise na ćirilici biće oslobođeni onih taksi koje imaju prema gradu.

Srbija mu plaćala putne troškove - UN da sprovede istragu o Jeremiću

Osvrnuvši se na korupcionaški skandal u čijem se centru našao Vuk Jeremić, Vesić je istakao da to što je Jeremić radio sa ljudima iz Hong Konga i Meksika nije njegova privatna stvar, jer je on taj posao radio kada je bio predsedavajući Generalne skupštine UN.

- On je tamo otišao u ime Srbije, država mu je plaćala boravak tamo…tražio je oko sedam miliona evra – podsetio je Vesić i dodao da je Jeremić odgovoran prema UN i državi koja je plaćala njegov boravak tamo.

Kako je dodao, i UN i Srbija imaju pravo da se pitaju šta je radio na tom mestu i da li se našao usred korupcionaškog skandala kao funkcioner UN i predstavnik Srbije.

- Nadam se da će UN sprovesti istragu, ali i da će se Srbija pozabaviti time koliko nas je naš predstavnik obrukao –dodao je Vesić navodeći da je očigledno u pitanju zloupotreba službenog položaja.

Gradski menadžer je podsedtio da je Vlada Srbije Jeremiću odobrila za prvih šest meseci 2,9 miliona evra, te da je on tražio 15.000 dolara za apartman, pa novac za platu, pa za putne troškove…

- Očigledno su putni troškovi koje Srbija plaćala služili da putuje po Hong Kongu, Meksiku i radi oni što je radio – dodao je Vesić i zaključio da Srbija treba da se pita šta je Vuk Jeremić u ime države.

Foto: RTV Pink

U Novom jutru o aktuelnim političkim i društvenim temama govorili su i glavni i odgovorni uredik časopisa "Argumenti i fakti" Sašom Francistijem, glavnim urednikom "Srpskog telegrafa" Milanom Lađevićem i Predragom Rajićem iz Centra za društvenu stabilnost.

O čemu su sve govorili pogledajte u snimku:

#Goran Vesić

'