AKTUELNO

Portal Srbijadanas.com, objavio je brojne afere koje se tiču funkcionera u opštini Paraćin, a kao što su najavili usledila je serija tekstova o ljudima koji su se obogatili na račun budžeta opštine Paraćin, odnosno od novca građana Paraćina.

Opština Paraćin je, kako piše ovaj portal, zahvaljujući načinu na koji njome rukovode lokalni javni funkcioneri postala je sinonim za afere, sukobe interesa, nasilje i bahato ponašanje uskog kruga ljudi koji sarađuju sa predsednikom opštine Sašom Paunoviće. Međutim, postoje i pojedinci u Paraćinu, kako kažu, koji su se obogatili na račin budžeta opštine, dok ostatak građana Paraćina radi za minimalac ili je čak prinuđena da napusti to mesto kako bi uspeli da pronađu posao.

Dok se pojedinci bogate od para građana Paraćina i lagodno žive, koliko je katastrofalno stanje za ostatak građana u toj opštini pokazuje činjenica da je nezaposlenost tamo preko 40 odsto. Na dan 30.04. ove godine u toj opštini bilo je čak 7.947 nezaposlenih ljudi, piše ovaj portal.

Među najbogatijim ljudima u Paraćinu, kako kažu, svakako je porodica Mihajlović koja je stvorila imperiju različitih lanaca privatnog biznisa. To ništa ne bi bilo čudno da supruga Dejana Mihajlovića, glave ove porodice, Suzana Mihajlović nije radila kao član opštinskog veća u opštini Paraćin, navode oni i dodaju: Ona je na tom mestu bila u periodu od 2012. do 2016. godine. Za vreme dok je ona bila većnik, imperija Mihajlović ubrzano se razvijala, da bi saradnja sa opštinom Paraćin i javnim preduzećima te Opštine bila nastavljena i nakon što je otišla sa te funkcije.

Opštinski funkcioneri 60 hiljada evra popili i pojeli u kafani Mihajlović čiji je vlasnik porodica Mihajlović!?

Portal navodi i to da je funkcioneri opštine Paraćin potrošili su u kafani porodice Mihajlović 60 hiljada evra, a navjevći deo tog novca potrošeno je dok je Suzana Mihajlović bila član veća opštine Paraćin. Dakle, funkcioneri te opštine jeli su i pili u kafani Mihajlovića u isto vreme dok je Suzana bila funkcioner u toj istoj opštini. Suzana Mihajlović u to vreme našla se i u sukobu interesa zbog toga što su opštinske pare išle u kafanu njene porodice.

Kako kažu, kada su pozvali Suzanu Mihajlović i pitali je za komentar povodom toga što je 60 hiljada evra opština Paraćin i javna preduzeća te opštine, potrošili u kafani porodice Mihajlović i da je najveći deo novca potrošen dok je ona bila član veća u Opštini, Suzana im je rekla da na to nema komentar, ali i da iza svega toga ne stoji njen potpis.

- Ja ne zna zaista o čemu vi pričate – prvo je nam je rekla zbunjeno gospođa Mihajlović, a kada smo joj objasnili da su to javni podaci dostupni javnosti ona se prisetila i rekla: - Moj potpis nigde ne stoji.

Nakon toga gospođa, kako kažu, Mihajlović spustila im je slušalicu, da bi kroz 15-ak minuta ona uputila njima poziv te ponovila da neće ništa da komentariše i pozvala ih u goste.

- Bili smo zbunjeni zbog čega nas gospođa Mihajlović zove da budemo njeni gosti, možda je to bio samo običan poziv, a možda je to neki paraćinski običaj, da novinare istraživače koji razotkrivaju afere i malverzacije pozivaju u goste?!?

Mihajlovići su nastavili da sarađuju sa opštinom Paraćin, kako piše ovaj portal, i nakon što je Suzana Mihajlović otišla sa funkcije koju je imala u toj opštini, ali “jagnjeća brigada“ te opštine nastavila je da odlazi u kafanu Mihajlovića i troši ogromne svote novca na hranu i piće. Mihajlovići inače sada poseduju lanac restorana i dalje blisko sarađuju sa opštinom Paraćin i opštinskim preduzećima.

Imperija Mihajlovića ne zaustavlja se ovde oni imaju i lanac pumpi koje se nalaze na području Paraćina i okolnih mesta. Pumpe porodice Mihajlović takođe pobeđuju na javnim nabavkama koje raspisuju javna preduzeća opštine Paraćin. Iz budžeta opštine Paraćin prebačeno je za tri godine preko 70 miliona dinara u pumpe porodice Mihajlović.

Mihajlovići, takođe, poseduju i lokalnu televiziju i radio a iz opštine takođe dobijaju novac. Poznato je da njihovi mediji nisu objektivni u izveštavanju već da se isključivo propagiraju stavovi koje diktira predsednik opštine Saša Paunović, pa se slobodno može reći da građani Paraćina žive u medijskom mraku koji im plasiraju Mihajlovići.

Portal dodaje još i to da kako im Suzana Mihajlović nije dala priliku da joj postave pitanje vezana za pumpe, restorane, medije te porodice, građani će za sada ostati uskraćeni za odgovore, ali ne zadugo jer istraživački tim novinara omogućiće da mrak koji Demokratska stranka širi Paraćinom napokon nestane tako što ćemo izneti istinu o svemu što se radi na teritoriji opštine Paraćin.

#Paraćin

'