AKTUELNO

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma bio je u Turskoj, gde se sastao sa predsednikom skupštine Turske, zamenikom predsednika vlade i zamenikom predsednika partije predsednika Erdogana, a poseta je objavljena u mnogi turskim medijima.

- Ja predstavljam državnu politiku, iako nemam zvaničnu funkciju, Za sva moja putovanja, ja informišem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića. Kada se vratim dam im izveštaj o čemu smo razgovarali - rekao je Marković za Novo jutro televizije Pink.

Po njegovim rečima, Srbija mora a sarađuje sa svim državama, a posebno sa onima koje nam pruže ruku.

- Nama je važna Turska zbog odnosa koji smo imali u BiH. Danas Erdogan šalje poruku mira. Najveći broj Turista dolazi u Srbiju. Nije samo turizam bitan, bitne su i fabrike - kazao je Marković.

Foto: Printscreen

Marković je postao počasni konzul Grčke, na to je rekao da se to ne postaje preko noći i da on 37 godina letuje u Grčkoj.

- Poslednjih 14 godina svake godine vodim između dve i četiri hiljade, od đaka, do studenata, preko poljoprivrednika, penzionera, prosvetnih radnika, u Grčku. Kada su u pitanju đaci, sve obezbeđuje grad, a kada je u pitanju druga populacija, obezbeđujemo donatore. Mi smo jedini grad u Srbiji koji prijavljuje donator u izveštaju - naglasio je Marković.

Marković je rekao da je interes da preko 2 hiljade bajkera dođe u Jagodinu, u Srbiju i da su oni izabrali Jagodinu jer je ona turistički centar.

- Ti bajkeri su ljudi od kojih su 70 odsto njih vlasnici velikih kompanija, veliki broj lekara, advokata i oni porodično dolaze. Poenta je da kada oni šalju preko društvenih mreža gde se nalaze i šta je bilo, da će više stotina miliona korisnika društvenih mreža u celom svetu videti i čuti za Srbiju i šta je bilo u Jagodini - istakao je Marković.

On dodaje da su bajkeri zakupili akva park i da će tu provesti četiri, pet dana.

- Siguran sam da će minimum 4, 5 miliona evra ostati u Jagodini. Neće samo Jagodina imati korist, već i Šumadijski, Braničevski okrug i drugi. Očekujemo oko četiri hiljade ljudi, bajkera i njihove porodice - objašnjava Marković.

#Dragan Marković Palma

#Turska

#bajkeri

'