AKTUELNO

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom u svim oblastima od obostranog značaja.

U pismu predsednika Sija se navodi:

Poštovani predsedniče Vučiću,

Vaše pismo me je mnogo odbradovalo. Veoma cenim to što Vi poklanjate veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalažete za unapređenje praktične saradnje naših dveju zemalja.

Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično se razvija, učvršćuje se međusobno političko poverenje, intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja.

Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije. Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije.

Ja pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo.

Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje, navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Si Điping

#Srbija

#saradnja

'