AKTUELNO

Kako ističe ministar, predsednik je insistirao da se pronađu mehanizmi da se zaposlenima sektoru bezbednosti pomogne i učini život lakšim, kako bi im se pokazalo da smo zahvalni na onome što rade.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Republike Aleksandar Vučić osmislio projekat pomoći svim pripadnicima struktura bezbednosti.

Vulin je u Skupštini, gde se raspravlja o amandmanima na leks specijalis za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kazao da je Vučić insistirao da se pronađu mehanizmi da se zaposlenima u tom sektoru pomogne i učini život lakšim, kako bi im se pokazalo da smo zahvalni na onome što rade.

- Mogli su pre njega to da urade i drugi predsednici Republike, drugi vrhovni komandanti. To im na pamet nije palo, a živeli su ekonomski boljim vremenima za Srbiju - naglasio je ministar Vulin.

On je dodao da postoji niz specifičnosti zašto baš pripadnici bezbednosti strktura, a ne i svi ostali, treba da budu obuhvaćeni ovim programom stanogradnje.

Oni imaju i beneficirani staž sa nekim razlogom i zato što rade posao koji je ne manje odgovoran od drugog posla, ali je specifičan i zbog te specifienosti ima odre?ene privilegije, kao ?to ima i odre?ene te?koće - rekao je Vulin.

Kako je rekao, te činjenice su svima jasne, objašnjavajući da će svi oni te stanove platiti, ali po ceni koja je povoljnija nego tržišna, zbog pomoći države.

Odgovarajući na pitanja poslanika, ministar odbrane je pozvao sve da imaju razumevanja za ovaj predlog zakona, jer se to radilo i ranije.

- Samo sada konačno imamo čoveka koji ima osećaja i razumevanja za one kojima je pomoć potrebna i hoće da im pomogne. Sa jedne strane se postavlja pitanje zašto ljudi napuštaju vojsku i policiju, a kada hoćemo da nađemo način da ne odu iz vojske i policije, onda je to neprihvatljivo i to ne treba raditi. Ovo je deo paketa i tako ga treba doživljavati - naveo je Vulin.

Tokom rasprave, ministar je ponovio da će i u Beogradu biti cena koja je, više nego jasno rečena i iznosi najviše 550 evra, obuhvatajući PDV od 10 odsto.

- Ono što moramo da razjasnimo je da nije reč ni o kakvim jeftinim stanovima ili socijalnim stanovima, već o stanovima koji se rade u skladu sa najvišim standardima, a biće isporučeni pripadnicima službi bezbednosti po najpovoljnijim mogućim uslovima - istakao je Vulin.

Na Predlog zakona podneto je više od 600 amandmana, a narodni poslanici su tokom jučerašnje sednice završili raspravu o 167 amandmana.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

'