AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM 'Beograd je opredeljen za rešavanje svih nesuglasica na relaciji Beograd-Priština dijalogom i političkim sredstvima'.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za odnose sa EU Manuela Sarazina informisao o problemima sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i činjenicom da je nivo održivog povratka interno raseljenih Srba u pokrajinu zanemarljiv.

Đurić je Sarazina upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i sa rezultatima unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema Đurićevim rečima, za razliku od Beograda, koji je ispunio sve dogovore proistekle iz Briselskog sporazuma, Priština nije ispunila svoju najveću i najvažniju obavezu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojim se kasni čitavih pet godina.

Politika koju u dijalogu zastupa predsednik Vučić stvara preduslove za dogovor i dugoročnu stabilnost u regionu, a tek treba da vidimo političku zrelost druge strane za postizanje dogovora u interesu svih - rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je Beograd, i pored svega, opredeljen za rešavanje svih nesuglasica na relaciji Beograd-Priština dijalogom i političkim sredstvima.

#Aleksandar Vučić

#Marko Đurić

'