AKTUELNO

Sekretar Skupštine opštine Paraćin Maja Rakić i njen suprug Srđan Rakić, vlasnik firme 'Vuk logistik' dospeli su u javnost kao akteri jedne od paraćinskih afera.

Naime tokom 2017. JKP Paraćin koji posluje u okviru Opštine Paraćin je firmi Srđana Rakića isplatila 4.334.246,04 dinara, dok je od početka 2018. godine JKP Paraćin istoj firmi platio čak 14.400.000 dinara za takozvani lizing radnika. Direktor i vlasnik firme Vuk logistik, Srđan Rakić, je suprug sekretarke Skupštine Opštine Paraćin Maje Rakić, a pošto su njih dvoje u braku to predstavlja direktan sukob interesa.

Međutim, ovo poslovanje nije jedino koje ostvaruje firma “Vuk logistik“ u okviru javnih preduzeća koja posluju u okviru opštine Paraćin.

Prema informacijama do kojih smo došli, JP “Vodovod“ Paraćin sklopio je sa firmom Srđana Rakića ugovor o lizingu radnika 2016. godine u vrednosti od 4.200.000 dinara sa PDV-om. Ugovor o dodeli ove javne nabavke potpisao je Nebojša Simić koji je u javnosti poznat po tome što je osumnjičen da je oštetio banku za 239.129 evra, a nakon toga i uprkos krivičnim prijavama postao direktor Vodovoda.

Foto: Srbija Danas

Naime, Simić pre nego što je došao na tu funkciju bio je direktor Hipo Alpe Adria banke, kada je protiv njega policija u Jagodini podnela krivične prijave 2014. godine zbog malverzacije sa klijentima.

Tužilaštvo u Jagodini je protiv Simića vodio postupak zbog krivičnog dela „Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti“.

Banka je odustala od daljeg gonjenja sadašenjeg direktora JKP Vodovoda, ali je tražila naknadu štete od 239.129 evra. Simić je odbio da ovu štetu plati i uspeo da izbegne dalji sudski postupak u slučaju sa Hipo Alpe Adria bankom, pozivajući se na oportunitet. Na zapisniku Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini Simić je izjavio da se slaže sa primenom navedenog instituta i da je spreman da uplati iznos od 30.000 dinara u humanitarne svrhe.

Uprkos krivičnim prijavama zbog finansijskih zloupotreba, Simić je u poslednje tri godine imenovan za direktora dva javna preduzeća u kojima je raspolagao novcem građana Srbije.

Pročitajte još: Orlić: Paraćin pretvaraju u zonu pod okupacijom siledžija i kriminalaca čiji čelnik rasipa novac građana na samoreklamiranje

Pročitajte još: JOVANOV REAGOVAO NA NOVU AFERU U PARAĆINU: Vlast ovog grada deli građane u dve grupe, pa ovi bliski DS ne moraju ni vodu da plaćaju

#Paraćin

'