AKTUELNO

Marković objašnjava da je novom aferom potvrđeno da gde god je DS na vlasti tu samo ima kršenje zakona.

- Taman kad pomislim da više ništa ne može da nas iznenadi od paraćinske vlasti predvođene Demokratskom strankom i paraćinskim despotom Sašom Paunovićem, oni nas demantuju – kaže poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Marković povodom nove paraćinske afere u koju je uključen bivši direktor Vodovoda u Paraćinu Aleksandar Milojković koji je oprostio dugove za vodu članu Demokratske stranke i potrošio 10 miliona na kopanje bunara a nikada nije našao vodu.

- Pitam se ima li kraja aferama u kojima se ističu opštinski funkcioneri. Zloupotrebe položaja, sukobi interesa, bahato i neodgovorno obavljanje svojih funkcija su, na žalost, jedino po čemu je opštinska vlast u Paraćinu poznata – kaže Marković.

Marković objašnjava da je ovom aferom potvrđeno da gde god je DS na vlasti tu samo ima kršenje zakona.

- I ovaj put je potvrđeno da gde god Demokratska stranka vrši vlast, tu ima mesta jedino za kršenje zakona, zloupotrebu funkcija i položaja, čerupanje budžeta i slično. Bio to Đilas u Beogradu, Kena u Smederevskoj Palanci ili Saša Paunović u Paraćinu rezultat je isti - rekao je Marković.

Podsetimo, nova afera koju je portal Srbija Danas otkrio govori o tome kako je sadašnji direktor Direkcije za izgradnju Opštine Paraćin, Aleksandar Milojković, dok je bio direktor JP Vodovoda, kanalizacije i gasifikacije, dao nalog za kopanje bunara u vrednosti od 10,2 miliona dinara u kome nema dovoljno vode.

Kopanje se desilo u selu Plana, i ovaj bunar je trebalo da snabdeva vodom ne samo selo, već i druge delove Opštine Paraćin, koja se bori sa nestašicama vode.

Foto: Srbija Danas

Naime, Paraćin je više od 7 dana bio bez vode za piće, u martu ove godine, a to je samo jedna od mnogobrojnih nestašica vode s kojim se godinama građani bore. Vode, takođe, u Paraćinu nije bilo ni tokom ove zime i prošle godine tokom leta.

Da situacija bude gora, Milojković nije kontaktirao Geološki zavod Srbije, radi geoloških ispitivanja, jer da jeste, znao bi da na tom mestu vode nema dovoljno i ne bi bacio 10,2 miliona dinara na iskopavanje neupotrebljivog bunara. Umesto toga, Milojković je platio geološka istraživanja privatnoj firmi 2008. godine, piše Srbija Danas.

#Aleksandar Marković

#Dragan Đilas

#Paraćin

'