AKTUELNO

Predsednik Srbije primio je danas sportiste koji su osvojili medalje na svetskom prvenstvu u parastreljaštvu, kao i na evropskim prvenstvima u karateu i tekvondou.

Na prijemu u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu kod predsednika Vučića bili su bronzana sa Evropskog prvenstva u Kazanju tekvondoiskinja Tijana Bogdanović, srebrni karatista Stefan Joksić i bronzani muški tim sa EP iz Novog Sada, kao i muška ekipa u para streljaštvu na čelu sa Draganom Ristićem sa dva svetska srebra iz Južne Koreje, uz prisustvo ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se svim sportistima na medaljama koje su doneli za Srbiju, zlatnoj sredbrnoj i bronzanoj.

- Verujem da će ih biti još više. Od Tokija očekujemo mnogo i od Olimpijskih i od Paraolimpijskih igrada. Očekujemo bar rast od 50 odsto sa osam na 12 medalja – rekao je Vučić.

On je pozvao sportiste da kažu šta država može da uradi još za njih.

Predsednik Srbije je najavio da će biti više novca, i da će ulagati u sportske infrastrukurne objekte.

Vučić je rekao da se nagrade isplaćuju redovno.

Foto: Tanjug

- Sa buddžetom je sve u redu, novca ima - rekao je Vučić i podsetio da se u Košutnjaku radi hala za sportske borce.

Predsednik Srbije je naveo da bi voleo da se grade sportske sale, potrebne za pripreme sportista, i van Beograda, u centralnoj Srbiji, Vojvodini.

- Važno je da imamo sale za pripreme u centralnoj Srbiji i Vojvodini i uvek ćemo dati prioritet tim delovima zemlje, ne samo Beogradu - kazao je.

U razgovoru sa sportistima Vučić je naveo da je prioritet ono što je važno za Olimpijske igre, a prvom čoveku Karate saveza Srbije Slavoljubu Piperu da će država dati sredstva za izgradnju trenažnog centra za karatiste u Čačku.

- Ako bi to moglo da se koristi i za druge borilačke sportive neka Čačak da 100.000, a mi ćemo dati 300.000 evra – naveo je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić je Tijani Bogdanović rekao da ubuduće sa većom razlikom pobedi protivnicu, kako ga ne bi "sekirala", a za Stefana Joksića je kazao da je obećao da će doneti medalju iz karaera iz Tokija.

Rekao je i da je gledao karate i da je video da su karatisti neverovatno brzi, a na opasku karatista da su Azerbejdžanci vodeća sila u tom sportu Vučić je naveo da u nedelju putuje u tu zemlju i upitao da li je ta država tako jaka u tom sportu zato što ulaže mnogo.

Vučić je podvukao da kao i na evropskim prvenstvima u karateu i tekvondodu, Srbija mora da pobeđuje svuda i na svakom planu svakoga.

#Aleksandar Vučić

'