AKTUELNO

Godinu dana nakon izbora u Advokatskoj komori Beograda sporenja oko legalnosti i legitimnosti između advokata okupljenih oko Jugoslava Tintora i Vladimira Gajića se nastavljaju, a obojica se potpisuju kao predsednici Komore. Jedan od načina da se ova apsurdna situacija razreši jesu novi izbori.

U emisiji Novo jutro na Televiziji Pink “zaraćene strane” su iznele svoje argumente, ali je situacija izmakla kontroli pa je advokat Ivan Simić koji smatra da je legitimni predsednik Vladimir Gajić, revoltirano napustio emisiju.

Foto: RTV Pink

Simić je nakon burne rasprave sa sekretarom AKB Dragoslavom Ljubičanovićem rekao da "to nije način na koji on razgovara" i napustio emisiju.

- Dovedite Jugoslava Tintora da ukrstimo mišljenja –dodao je Simić, koji je tokom svog izlaganja rekao i da je "sam protiv svih“ neprestano prekidajući druge goste u emisji.

- Za mene je predsednik onaj ko je legalno i legitimno izabran. Na moju veliku žalost 10. juna jeste pobedio Vladimir Gajić i on u ovom trenutku ima legalitet i legitimitet, ali nisam ni među advokatima okupljenim oko Vladimira Gajića, ni onima koji su okupljeni oko Tintora – rekao je Simić.

Nakon što je pokazao spisak advokata koji, prema njegovim rečima, ne priznaju izbore, rekao je da neće kročiti u prosrtorije Komore dok su tamo Ljubičanović i Aleksandar Cvejić.

Nakon što je mu je kolega Ljubičanović zatražio da pokaže svoju legitimcaju i da kaže ko ga je zakleo, te da li smatra da je to bio zakoniti predsednik Advokatske komore Beograda on je rekao da je to bio čovek čiji je Ljubičanović vojnik.

- On je nezakontio vrtšio ovlašćenja kao i vi to činite danas. Bićete poništeni sudskom odluko i izaćićete iz Advokatske komore Beograda kako ste u nju i ušli- rekao je Simić.

Foto: RTV Pink

Sekretar AKB Dragoslav Ljubičanović je nakon toga Simiću postavio pitanje kako je on onda advokat ako predsednik koji je potpisao njegovu legitimaciju nije imamo zakonska ovlašćenja da to učini.

- Simića je zakleo Dragoljub Đorđević i Simić ostvaruje sva svoja prava i obaveze u Dečanskoj, u AKB gde je predsednik Tintor, a obmanjuje druge kolege i priča im bajke – naveo je Ljubičanović, koji tvdi da se Simić ranije bavio političkim marketingom, te ima naviku da od pravi teatar.

Član UO Advokatske komore Beograda Aleksandar Cvejić međutim tvrdi da Advokatska komora Beograda funkcioniše besprekorno.

Foto: RTV Pink

- Virtuelni spor je veštački nastao, vrlo verovatno da jedna opozicoiona stranka preuzme Komoru. Nemamo dva centra, drugi sede u nekadašnoj kafani poklonjenoj od jednog tajkuna po vezanog sa jednom advokatom – istakao je Cvejić.

Advokat Slavko Jelovac je rekao da je neprijatno i zbog javnosti i zbog advokature učestvovati u ovakvim situacijama.

Foto: RTV Pink

- Advokatura je izgubila sve što može da izgubi i na ovakav način rešavati probleme je neprimereno. Advokatura ako ovako nastavi neće daleko dogurati – dodao je Jelovac, koji smatra da su jedinstveni izbori na nivou AKB, koji su zakazani način da se situacija reši.

#Advokat

#rasprava

'