AKTUELNO

Funkcioneri Srpske liste, Dalibor Jevtić i Igor Simić razgovarali su danas u Prištini sa Ilanu Gudmanom, službenikom Stejt departmenta zaduženom za KiM, kojem su preneli da na Kosovu ima puno problema, ali da su Srbi uvek spremni da po svim pitanjima razgovaraju.

Srbi su uvek spremni da o svim pitanjima razgovaraju kako bi se na konstruktivan način ti problemi rešavali na dobrobit svih naroda na ovim prostorima.

- Bili smo i bićemo i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza - kazali su Jevtić i Simić.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, Jevtić i Simić su zvaničniku Stejt Departmenta rekli da je njihov prioritet borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu i da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima.

- Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo i formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im treba formiranje ZSO-a - istakli su oni.

Preneli su mu da su odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način, i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija. Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.

Ilan Gudman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt Departmenta jasan, a to je da se svi briselski dogovori moraju implamentirati i da nema dvoumljenja oko toga.

- Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini - kazao je Gudman.

#Dalibor Jevtić

#Igor Simić

#Srpska lista

'