AKTUELNO

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao je na afere u Paraćinu rekavši da predsednik opštine Paraćin Saša Paunović tamo sprovodi koncept vladavine DS, te da nema razlike između Kene, Đilasa, Jeremića, Pajtića, Jankovića i Paunovića.

- Ništa se u Paraćinu ne dešava što građani već nisu imali prilike da vide. Saša Paunović dosledno i predano sprovodi koncept vladanja Demokratske stranke i svih žutih derivata, bilo da se radi o Đilasu, Jankoviću, Jeremiću, jer sve je to isto. Ti ljudi imaju isti model ponašanja, a taj model podrazumeva bahatost, afere, muljanje, lopovluk, bacanje narodnih para kao da im ih je tata ostavio... Zato nema nikakve razlike između Kene, Đilasa, Jeremića, Pajtića, Jankovića, Paunovića... Sve je to ista žuta škola i kome god nije jasno u šta bi se Srbija pretvorila, ako bi se oni opet dočepali vlasti, neka samo pogleda ovaj haos u Paraćinu - kaže Jovanov.

Foto: Media Centar Beograd

On je, takođe, naglasio da su njegove stranačke kolege iz Paraćina zabrinute za svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica s obzirom da svakodnevno dobijaju pretnje od vladajuće strukture u toj opštini.

- Ono što, ipak, zahteva posebnu pažnju i reakciju, jesu pozivi i informacije koje sam dobio od stranačkih kolega iz Paraćina u kojima oni izražavaju ozbiljnu zabrinutost za svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica. Ljudima se preti, odbornici se legitimišu od strane nekakvih Paunovićevih gorila, bilo je i fizičkih napada. Eto, tako izgledaju ti lažni borci za demokratiju. Svoju otimačinu i lopovluk brane gorilama i privatnim obezbeđenjem.

Jovanov je takođe ubeđen da sve što se trenutno zna o aferama u Paraćinu je samo početak, a da će se sve potpuno razotkriti tek kada demokrate odu sa vlasti iz te opštine.

- Dakle, očigledno je da Paunović neće birati način da sačuva vlast, jer dobro zna da će onog momenta kada se vlast promeni morati da daje odgovore na brojna pitanja, što naroda, što nadležnih. Javnosti su poznate neke afere i predočeni su dokazi o tome kako se novac građana trpa u privatne džepove, ali sam ubeđen, a to govori i dosadašnja praksa, da je to samo vrh ledenog brega i da će se tek posle promene vlasti videti prave razmere lopovluka i otimačine - zaključuje Jovanov.

#Milenko Jovanov

#Paraćin

#saša paunović

'