AKTUELNO

Građanska inicijativa Srbija, demokratija pravda (GI SDP) saopštila je danas da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko ubistvo i da za njegovo rasvetljvanje ne postoji politička volja.

SDP u saopštenju navodi da je tužno i žalosno da se danas posle četiri meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.

"Četiri meseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI 'SDP' i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

"I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i izneli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema...", naveo je SDP.

Gi SDP svakodnevno dobija podršku od građana da se trg ili ulica nazove imenom Olivera Ivanovića i do sada je prikupljeno više od 1.500 potpisa građana koji će u skorije vreme biti predati nadležnima.

"Građani su mišljenja da je Oliver zaslužio i više od toga... Nama ostaje da i dalje čekamo i pratimo, tražimo i apelujemo da se ubica pronađe, a istovremeno i pratimo sva politička dešavanja na Kosovu", naveo je SDP.

#Oliver Ivanović

#Politika

#Ubistvo

'