AKTUELNO

Dragan Đilas tvrdi da Saša Janković, koji odbija da uđe u njegovu koaliciju, radi za Aleksandra Vučića i SNS.

Takozvani lider opozicije Dragan Đilas sve otvorenije sumnjiči šefa PSG Sašu Jankovića da potajno radi za Aleksandra Vučića i njegove naprednjake.

Đilas je, kako piše Informer, pobesneo zbog konačne odluke Jankovićevog PSG da ne uđe u novu opozicionu koaliciju. Tajkun je svojim saradnicima u prethodna dva dana u više navrata rekao da ta odluka jeste ključni dokaz da je Janković zapravo "naprednjački trojanski konj"!

Kipteo od besa

Izvori ovog lista naglašavaju da je Đilas istog dana kada je Janković odbio saradnju pozvao najbliže saradnike i tražio od njih da javno ne napadaju Jankovića, ali...

Đilas je svima rekao da sada više nema nikakve sumnje da je lider PSG "Vučićev čovek", koji ima zadatak da obesmisli svaku opozicionu borbu. Kazao je da mu je žao što je uopšte pomislio da bi mogao da sarađuje sa takvim čovekom. Đilas mi je doslovce rekao: Janković je Vučićev trojanski konj! On je ucenjen čovek koji mora da igra kako mu se svira. Trebalo je to mnogo ranije da vidim - preneo je juče jedan od Đilasovih najbližih saradnika.

I dok se Dragan Đilas i Saša Janković juče nisu oglašavali ovim povodom, potpredsednik SNS Milenko Jovanov podseća da je Đilas sam sebi birao političko društvo.

- Đilas se sam okružio Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i ostalima, pa sada neka uživa u svom izboru. Ipak, za njega je manji problem to što ga je Janković napustio. Više bi trebalo da ga zabrine što ga je narod napustio na proteklim izborima i što nema tog trika ili marketinške podvale koja bi prevarila građane... Đilas, Janković, Jeremić su provaljeni kao prevejane žute štetočine i lopuže kojima nije stalo ni do čega drugog osim do fotelja i narodnih para - podvlači Jovanov.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, na drugoj strani, ocenjuje da je ovo vrhunac političke konfuzije koja vlada između Đilasa i Jankovića.

Došlo je do opšteg rasula u njihovim redovima. Sada se stvarno više ne zna ko pije, a ko plaća. Srpska opozicija liči na brod očajnika koji plovi u nepoznatom pravcu i niko ne može njime da upravlja. Đilas i Janković pokušavaju da drže kormilo, odnosno svađaju se oko njega, a nedaleko od njih je obala na koju će se sasvim izvesno, i to vrlo uskoro, fatalno nasukati - slikovito zaključuje Stanković.

Pročitajte još: JANKOVIĆ PONIZIO RIĐEG: Jedno je Beograd, ali ĐILAS NIJE DORASTAO DRŽAVNOJ POLITICI!

#Dragan Đilas

#Saša Janković

'