AKTUELNO

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rezerve prema predlogu Dragana Đilasa za udruživanje objasnio je danas rečenicom da su jedno beogradski izbori, a državna politika nešto sasvim drugo.

- Mi i dalje mislimo da bi Đilas bio najbolji gradonačelnik Beograda, ali to je jedno, a sada se razgovara o državnoj politici - rekao je Janković.

On kaže da se taj pokret zalaže za udruživanje opozicije, doduše bez Dveri i DSS, i poručuje da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da u slučaju državne politike PSG neće odstupati od svojih principa.

Kako je naveo, politika Dveri, za koje je Ratko Mladić heroj, a žene nemaju pravo na abortus je neprihvatljiva, dok je DSS nepogodan za savez, jer ne želi Srbiju kao članicu EU.

Upitan da prokomentariše stav drugih predstavnika opozicije po pitanju saveza sa Dverima, on je rekao da ne želi da govori ni u čije ime, ali da drugi članovi opozicije jesu bili za udruživanje sa Dverima, dok PSG nije.

O udruživanju sa DSS se, kaže, nije govorilo, ali ukoliko do tog predloga dođe PSG za njega neće glasati.

Upitan da li tim stavom rizikuje da PSG ostane sam, rekao je da je udruživanje na beogradskim izborima bilo jedno, ali da se sada radi o državnoj politici u kojoj PSG neće odstupati od svojih principa.

Pročitajte još: TAČI BI MOGAO NA SUD: Nisam se plašio tokom rata, ne plašim se ni Specijalnog suda

#Dragan Đilas

#Politika

#Saša Janković

'