AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem sa kojim je razgovarao o većem učešću ove misije u reformskim procesima u Srbiji.

Dvojica sagovornika razgovarali su o vladavini prava, stanju u medijima i učešću Misije OEBS-a u izradi medijske strategije.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da je važno sarađivati sa Misijom OEBS-a, čija su iskustva dragocena za unapređenje reformskih procesa u Srbiji, posebno u pružanju saveta prilikom izrade i tokom primene zakona, strategija reformi i akcionih planova, kao i u podržavanju jačanja demokratskih institucija, podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou i pružanju podrške civilnom sektoru.

Ambasador Oricio je naglasio da Misija OEBS-a, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi da deli svoje iskustvo i znanje sa srpskim institucijama. On je pohvalio Srbiju zbog rezultata i napretka, i ambiciozne agende reformi, posebno u sferi ekonomije, saradnje u oblasti bezbednosti, kao i doprinosa regionalnoj stabilnosti. Ambasador Oricio je istakao spremnost Misije OEBS-a da pomogne u izradi nove medijske strategije i pruži podršku sveukupnom poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#OEBS

#Srbija

'