AKTUELNO

Aleksandar Vučić uputio je čestitku novom predsedniku Kube Migelu Dijasu Kanelu, koji je na ovu funkciju izabran danas.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu, u kojoj se kaže:

- Primite moje srdačne čestitke povodom Vašeg izbora za predsednika Republike Kube. Uveren sam da ćete ovu časnu i zahtevnu dužnost obavljati sa punom odgovornošću i posvećenošću u najboljem interesu Vaše zemlje i Vašeg naroda, nastavljajući slavnu slobodarsku tradiciju – kaže se u čestitki.

Predsednik ističe da će Srbija nastaviti da predano jača tradicionalne odnose sa Kubom, kao i prijateljske veze sa kubanskim narodom.

- Želim ovom prilikom da istaknem podršku Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na koju uzvraćamo s velikom zahvalnošću. Gostoprimstvo i srdačnost kubanskog rukovodstva i naroda, koje sam doživeo prilikom moje zvanične posete prošlog decembra, kao i sveobuhvatni i sadržajni razgovori koje sam vodio, osnažili su me da još više radim na produbljivanju ne samo političkih, nego i ekonomskih veza i saradnje, u korist napretka naših dveju zemalja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pročitajte još: VUČIĆ: Čvrsta pozicija vojne neutralnosti Srbije u interesu je jačanja regionalne stabilnosti! (FOTO)

#Aleksandar Vučić

#Kuba

#čestitka

'