AKTUELNO

Predsednik Srbije boraviće u Nišu 25. aprila, rečeno je u niškoj gradskoj organizaciji Srpske napredne stranke, piše Politika.

Tog dana zakazano je svečano otvaranje potpuno završenih proizvodnih pogona i početak rada punim kapacitetima nove fabrike nemačke kompanije "Leoni".

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović, koji je potvrdio dolazak srpskog predsednika u Niš kroz osam dana i koji je nedavno, posle odlaganja sednice Skupštine grada na kojoj je trebalo da se donese odluka o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" na upravljanje državi Srbiji, najavio da će se predsednik Vučić prilikom prvog narednog boravka u Nišu obratiti građanima i objasniti im potrebu preuzimanja niške vazdušne luke, ovog puta na ovu temu ništa nije rekao.

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Niša Ivan Jovanović kaže da će odložena sednica niškog parlamenta biti održana u zakonskom roku i najverovatnije posle prvomajskog praznika, piše Politika.

- Što se aeroroma tiče imamo skupštinsku većinu za izglasavanje odluke o ustupanju "Konstantina Velikog" državi. Od 61 odbornika u našoj skupštini, prema informacijama koje smo dobili od šefova odborničkih grupa, 46 će sigurno glasati za usvajanje odluke - rekao je Jovanović.

#Aleksandar Vučić

#Niš

'