AKTUELNO

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića večeras je jednoglasno odbacio predlog Dragana Đilasa za ujedinjenje srpske opozicije.

Predsedništvo je na večerašnjoj sednici potvrdilo spremnost Pokreta da saradjuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PSG.

Podsetimo se, i ranije je bilo nagoveštaja da će doći do raskola među njima.

U jeku predizborne kampanje za Beograd isplivale su u javnost šokantne tvrdnje Saše Jankovića, čiji je Pokret slobodnih građana podržao kandidaturu Dragana Đilasa zagradonačelnika Beograda, kada je izjavio da je Đilas zadužen za krađu izbora.

Kristina Kovač, nekadašnja najžešća podrška Saši Jankoviću, na svom tviter profilu otkrila je razgovor Saše Jankovića sa kako ih je nazvala, "apelašima", tokom prethodne izborne kampanje za predsednika Srbije, kao i njegovo mišljenje o Đilasu:

Janković je ranije u par navrata i najavljivao razilaženje, kada je o njihovoj saradnji još bilo priče, ali i tada je naglašavao da svako ima svoj politički pravac.

#Dragan Đilas

#Saša Janković

'