AKTUELNO

U pregovorima u Briselu Evropljani su ostali nemoćni pred ruganjem kosovskih Albanaca! Pregovori nisu doneli ništa novo zahvaljujući nezainteresovanosti Hašima Tačija i sramnoj odluci da se srpski zahtevi potpuno ignorišu.

Večeras održani pregovori u Briselu nisu doneli ništa novo, a ono što je svakako obeležilo današnje razgovore jeste činjenica da albanska strana nije ni bila spremna na saradnju, što se jasno zaključuje iz činjenice da takozvani premijer Kosova Ramuš Haradinaj nije ni pročitao Briselski sporazum, tačnije tačku o formiranju Zajednice srpskih opština, na čijem formiranju srpska strana insistira.

Predsednik Srbije izjavio je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem da je albanska strana očigledno došla u Brisel sa željom da se komprtomis pronađe.

On ističe da Albanci nemaju nameru da izvrše svoje obaveze, uprkos svim pritiscima i prkos tome što je Srbije ispunila sve što je obećala.

- Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta, to je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju. Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija - istakao je predsednik Vučić za TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Evropa kao gospodar situacije i kao instanca koja već godinama vrši pritisak na albansku stranu da primeni Briselski sporazum večeras je doživela potpuni kiks, dozvoljavajući ovoliku dozu poniženja i neozbiljnosti od strane kosovskih Albanaca. Haradinajeva izjava da nije ni pročitao Briselski sporazum svakako bi trebalo da učini Evropu osramoćenom jer je upravo EU glavni posrednik u rešenju kosovskog pitanja.

Pročitajte još: SKANDALOZNA IZJAVA RAMUŠA HARADINAJA: Takozvani premijer Kosova NIJE PROČITAO Briselski sporazum?!?

Kako će velika Evropa reagovati na to što je Albanci doživljavaju kao glupo, nezrelo derište i na to što joj se po ko zna koji put rugaju u lice, ostaje da vidimo.

Stav koji je albanska strana večeras pokazala svakako je šamar Srbiji koja se trudi da nađe kompromisno rešenje za kosovsko pitanje, ali je pre svega šamar Evropi i svima koji učestvuju u ovom procesu, a koji već godinama pritiskaju Albance na primenu Briselskog sporazuma! Najtužnije je, kako je ranije rekao i ministar MUP Nebojša Stefanović, što Evropa o ovome ćuti.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ ZA PINK: Utakmica u Kovilovu zabranjena jer neću da kordoni policije tuku svoj narod, a Janković je LICEMER koji se zalaže za nezavisnost Kosova i haos na ulicama!

Sastanak srpskog predsednika sa tzv. presednikom Kosova Hašimom Tačijem i šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini u Briselu ni ovog puta nije dao rešenje, iako je srpska strana došla spremna i sa jakom željom da se napravi pomak u rešavanju kosovskog pitanja. Tači je ipak opet u Briselu pokazao nezainteresovanost i doneo još jednu sramnu odluku da se sprski zahtevi zabeleženi u Briselskom sporazumu ne realizuju!

Ovakav šamar zasigurno nije deo srpske nezainteresovanosti ili bahatosti u vezi sa Kosovom, već deo albanske nespremnosti da uopšte razgovaraju i nađu kompromisno rešenje za Kosovo.

#Aleksandar Vučić

#Brisel

#Hašim Tači

'