AKTUELNO

Član predsedništva SNS Vladimir Orlić danas je ocenio da predsednik PSG Saša Janković i njegovi sledbenici svoj liberalizam shvataju isključivo kao diktaturu sopstvenog sebičluka, koja drugačije mišljenje ne podnosi.

Orlić u saopštenju kaže da "nema te moralne, ljudske, ni kvazi-političke nevolje koja se kod tajkuna Đilasa i patoloških lažova Jankovića i Jeremića, koji su pljačkali i uništavali Srbiju, nije već jasno manifestovala počevši od otvorenih namera da političke neistomišljenike zabranjuju i lustriraju po svom nakaznom shvatanju slobode, privode ih, prizivaju rumunski scenario i vešanje po banderama".

Sve su to, navodi Orlić, jasni pokazatelji da Janković i njegovi sledbenici svoj liberalizam shvataju isključivo kao diktaturu sopstvenog sebičluka, koja drugačije mišljenje ne podnosi.

- Za njih je Janković taj čovek, kao vrhovna vrednost. A odmah potom na listi vrednosti slede im novac i moć, bez suvišnog uplitanja drugih ljudi - ističe Orlić.

On dodaje da bi, kako bi potvrdili da slobodu shvataju na taj način, trebalo još samo da prilikom "manifestacije glasno ponove svoje stavove da će i nepoželjne medije zabraniti, licence i dozvole za rad komisijski oduzimati, a mrske novinare bezdušsno proterati".

Orlić se osvrnuo na deo u manifestu Jankovića u kome se navodi da je Srbija zemlja bez određenih državnih granica, navodeći da bi tom pitanju "trebalo da posvete poseban dokument i da pozovu svoje istomišljenike da daju doprinos".

- Počevši od separatista koji sanjaju "Vojvodinu republiku", preko umišljenih skorojevića zaljubljenih u "oslobođenje Srbije bombardovanjem 1999." i pravdu u vidu nesreće za naš narod na Kosovu i Metohiji - rekao je on.

Kako kaže Orlić, zaključak tog dokumenta trebalo bi da napiše lično Janković, svojim "poznatim tvrdnjama da suverenitet predstavlja zastareli termin, koji ne znači ništa i lucidnim opaskama je još potrebno dokazati da su Dečani i Gračanica - srpski".

Orlić je zaključio da su građani na izborima izveli zaključak "da ni Janković, ni njegova bulumenta - političcki ne postoje. A i žuti tajkun Đilas, izgleda, ovih dana shvata da je platio - jedno veliko ništa. Zakićeno manifestom, ili bez njega".

#SNS

'