AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić danas je najavio da će Srbija u subotu, 24. marta, na dostojan način obeležiti godišnjicu agresije na našu zemlju 1999. godine.

- Srbija se seća agresije na našu zemlju i stravičnih civilnih žrtava, to nikada nećemo zaboraviti - rekao je Đurić novinarima u Briselu i podvukao da će se na dostojan način obeležiti istina o tim događajima.

- O karakteru te agresije govorimo na svim adresama, pa i ovde u Briselu - dodao je. Kako je rekao 24. marta biće organizovana centralna državna ceremonija obeležavanja agresije na kojoj će biti prisutno celo državno rukovodstvo.

Đurić je ukazao da upravo 24. marta mediji u Prištini koriste da plasiraju još jednu neistinu u vezi sa pozivnim brojem.

- Pozivni broj 381 nastavlja da važi za Srbe na KiM i tu promena neće biti - poručio je Đurić na pitanje o spekulacijama medija u Prištini da se od 24. marta taj broj neće koristiti.

- To što pojedini prištinski mediji pokušavaju da zloupotrebe tu godišnjicu ne čudi. Naravno da su to slagali i pozivni će da važi kao i do sada, a namerno su odabrali da uvežu tu laž sa godišnjicom agresije - rekao je Đurić.

#Marko Đurić

#NATO

'