AKTUELNO

Kako ističe predsednik Kanelarije za KiM, grupa oko Jeremića, Tadića, Đilasa i Jankovića po nečijem očiglednom nalogu ili sugestiji, radi na tome da oslabi pregovaračke pozicije Srbije napadima na njenog predsednika i pokušajima diskreditacije sa ciljem da se kroz poljuljano poverenje oslabi snaga Srbije u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je za Pink.rs da srpska delegacija rezolutno zahteva i od predstavnika EU i od predstavnika Prištine donošenje statuta ZSO i sprovođenje drugih brojnih obaveza prema Srbima na KiM.

- Predsednik Vučić je takođe na tome insistirao na nekoliko najvažnijih adresa u svetu, i pridružiće nam se sutra u Briselu, nastavljajući borbu za Srbiju i Srbe na KiM. Nismo danas nastavili razgovore o slobodi kretanja zato što je besmisleno da razgovaramo o tablicama, dok se ljudi hapse i progone iz političkih razloga, kao Milorad Zajić gospodin od 70 godina iz Kline, bivši direktor banke, čiju su kuću opljačkali – rekao je Đurić u izjavi za Pink.rs.

Foto: Tanjug

Kako ističe, delegacija Srbije je predložila model za prevazilaženje akutne krize u energetici nastale zbog krađe struje od strane prištinske kompanije zbog koje su “satovi i ovde kasnili”.

Za nove kolege iz Prištine mogu da kažem da su neobični ljudi, jer su došli na razgovore ne nudeći ništa, a tražeći sve. To tako ne funkcioniše... Odgovornost je na EU da obezbedi primenu sporazuma, jer potpisom gospođe Ešton sve što je dogovoreno postalo je deo spoljne i bezbednosne politike EU. Istovremeno i očigledno sinhronizovano sa pokušajima Prištine da dobije sve, a da ništa ne da, traje pokušaj grupe oko Jeremića, Tadića, Đilasa i Jankovića, a po nečijem očiglednom nalogu ili sugestiji, da oslabe pregovaračke pozicije Srbije napadima na njenog predsednika, pokušajima diskreditacije sa ciljem da se kroz poljuljano poverenje oslabi snaga Srbije u razgovorima – kaže predsednik Kancelarije za KiM.

Takvi pokušaji, ističe, osuđeni su na propast iz najmanje dva razloga.

- Najpre zato što su zasnovani na lažima, a zatim što osobe koje se bave tom vrstom diskreditacije same nemaju nikakav kredibilitet i upravo one snose ogromnu odgovornost za međunarodnu političku i pravnu legitimizaciju tzv. nezavisnosti Kosova. Jeremić i Tadić uz Rugovu su među najzaslužnijima za tu nezavisnost. Samo to što se bavim javnim poslom me sprečava da ofanzivu Jeremića, Tadića, Đilasa i njihovog sponzora Miškovića protiv Srbije nazovem ofanzivom kretena – zaključuje Đurić.

Pročitajte još: EU: Bez napretka u novoj rundi tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

#Brisel

#Marko Đurić

'