AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov saopštio je večeras da Saša Janković ima ideju da fizički eliminiše svakoga ko ne misli kao on, da je spreman da Srbiju gurne u krvave sukobe samo da bi se ponovo dokopao vlasti i pozvao nadležne organe da obrate pažnju na njegove istupe.

- Juče je Saša Janković pretio Vučiću streljanjem, a Srbiji građanskim ratom po rumunskom modelu. Danas bi da zabranjuje Srpsku naprednu stranku, koja ima ubedljivo najveću podršku građana Srbije, a sutra bi, samo kada bi imao priliku, verovatno i sve građane koji podržavaju SNS otpremio na neki novi Goli otok, ili bi im sudio po kratkom postupku pred prekim sudovima - naveo je Jovanov, saopštila je SNS.

Jovanov ističe da je sada očigledno da Janković, pošto nema podršku naroda, ima ideju da fizički eliminiše svakoga ko ne misli kao on i da je "reč o čoveku koji je spreman da Srbiju gurne u krvave sukobe, pogibiju i propast, samo da bi se ponovo dočepao vlasti i da bi opet, zajedno sa svojim partnerima Đilasom i Jeremićem, narodne pare trpao u svoje džepove".

Jovanov je pozvao državne organe da obrate pažnju na istupe ovog kako je naveo, "jezivog mračnjaka opterećenog smrću".

- Ko je jednom imao barut i krv na rukama, uvek može da poželi da ponovo doživi to iskustvo - ocenio je Jovanov.

Predsednik PSG Saša Janković ranije danas rekao je da će "vratiti demokratiju" i da će "SNS tada biti zabranjena i raspuštena".

Pročitajte još: Stefanović: Janković lažima zataškava izborni neuspeh

#Milenko Jovanov

#Saša Janković

'