AKTUELNO

Srpska napredna stranka (SNS) postala je danas punopravna članica Međunarodne demokratske unije (IDU) koja okuplja stranke desnog centra iz celog sveta, a članstvo u toj organizaciji, prema rečima internacionalnog sekretara SNS Jadranke Joksimović, daje dodatnu dimenziju stabilnosti koju SNS nudi građanima Srbije.

Srpskoj naprednoj stranci su članstvo u IDU prvi čestitali predsednik i potpredsednik Međunarodne demokratske unije Stiven Harper i Dejvid Mekalister.

Navodeći da nije uobičajeno da stranka postane punopravni član, a da prethodno nije bila posmatrač ili pridruženi član, Joksimović je kazala da je vrlo ponosna što je na taj način prepoznat rad Srpske napredne stranke.

- Vodimo odgovornu fiskalnu i politiku ekonomskog prosperiteta u državi, kao i većina partija moderne desnice - rekla je Joksimović.

Pored pridruženog članstva u Evropskoj narodnoj partiji pre više od godinu dana, SNS se etablira kao respektabilna stranka i u drugim važnim partijskim organizacijama, rekla je Joksimović i ukazala da je partijska diplomatija važna zbog kontakata širom sveta, ali i zbog stabilnosti koju naprednjaci nude građanima.

- IDU okuplja stranke desnog centra iz svih delova sveta od Novog Zelanda, Kanade, SAD, latinoameričkih država, Evrope. Izuzetno razgranata i uspešna partijska diplomatija je na korist građana i države. Sva članstva I kontakti daju dodatnu dimenziju stabilnosti - navela je ona.

Joksimović je ukazala da se na taj način mogu prevenirati stvari jer se direkno prati aktuelna međunarodna politika, a važno je i da se glas Srbije čuje u međunarodnim forumima.

- Mi građanima Srbije nudimo kao stranka odgovornu unutrašnju politiku, odgovornu međunarodnu politiku, dobre kontakte puno partnera i prijatelja i mislim da je ovo veliki i dobar dan za SNS - zaključila je Joksimović.

- Čestitam SNS - obratio se na srpskom jeziku Dejvid Mekalister čestitajući naprednjacima na pridruživanju organizaciji koja, kaže, spaja partije centra, centrističko-desničarske, hrišćansko-demokratske, konzervativne i liberalne partije.

- SNS je nova članica ove organizacije, a to pokazuje da svet prepoznaje dobar rad naprednjaka u Srbiji - rekao je Mekalister. Harper je rekao da je posebno počastvovan što se SNS pridružila organizaciji jer je, prema njegovim rečima, ta stranka posvećena dobrim javnim politikama, budućnosti srpskog naroda i Srbije i odgovornom angažovanju u svetu.

- Ovo je veliki korak napred za partiju, kao i za srpski narod i želimo svima da im čestitamo - poručio je Harper.

Internacionalni sekretar SNS Joksimović i predstavnici partija - članica Međuanrodne demokratske unije sastali su se danas sa premijerom Španije i predsednikom vladajuće Narodne partije Marijanom Rahojem u Madridu.

Pročitajte još: NOVO JUTRO - Krstić: Monstruozan video je direktan poziv na VUČIĆEVU ELIMINACIJU i najveći SKANDAL u poslednjih 20 godina (VIDEO)

#Jadranka Joksimović

#SNS

'