AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević rekao je, govoreći o "sumnjivoj transakciji" Dragana Đilasa i Dragana Šolaka.

- Uoči predizborne kampanje, u novembru 2017. godine, saradnici Dragana Đilasa i Dragan Šolak potpisali su ugovor kojim suvlasnici SBB i N1 isplaćuju Đilasu, samo na ime prvog dela dogovorene sume, 4,4 miliona evra. Koliko je dobio za ostatak, niko ne zna. Ta zgrada koja je predmet fiktivnog kupoprodajnog ugovora ima ukupno 1.528 kvadrata. Prema proceni poreske uprave i nezavisnih stručnjaka za promet nekretnina, kvadrat poslovnog prostora na ovoj lokaciji košta maksimalno 2.500 evra, a cena dodatno pada kada se kupuje ovoliki broj kvadrata. Ipak, ovde vidimo da tajkun Šolak tajkunu Đilasu plaća gotovo 3.000 evra po kvadratu! - kaže Dragan Vučićević za "Novo jutro".

On podseća da su stručnjaci istakli da se ova zgrada ne može prodati za ovoliku sumu. Vučićević dodaje da, oni koji su upućeni u transakciju kažu da se radi o ukupnoj sumi od 10,5 miliona evra.

Pročitajte još: EVO KAKO SE TROŠE PARE GRAĐANA SRBIJE: Soroš i Zapad finansirali SBB koji danas finansira kampanju Dragana Đilasa!

- Jasno je o čemu se radi - tajkun Dragan Šolak, koji preko SBB i povezanih kompanija kontroliše ogroman deo kablovske televizije i interneta u Srbiji, isplatio je Draganu Đilasu nenormalno mnogo novca da bi mu finansirao kampanju - kaže Vučićević za "Novo jutro".

On je zapitao zašto se Dragan Šolak krije iza povezanih lica i zašto "potura" svoju advokaticu i firmu u kojoj su suvlasnici njegova advokatica i njegova supruga.

Foto: Informer

- Da vas podsetim, protiv Šolaka su nadležni organi na Malti i u još nekim zemljama pokrenuli istragu zbog pranja novca - kaže urednik "Informera", dodajući da bi ovo bila tema u svim medijima da je neko sa liste Aleksandra Vučića umešan u slično.

Ovo je, kako smatra, zabranjena tema, ali je obaveza novinara da znaju istinu.

Sumnjivih stvari je, kaže, nekoliko.

- Zgrada je prodata, a onda je u istoj zgradi ostala Đilasova firma. Tražili smo odgovor od Đilasa, nije nam odgovorio na pozive - kaže Vučićević.

On je rekao da je od jutros sve jasnije, buduči da je Upravni sud odlučio da poništi izbornu listu Ljubiše Preletačevića Belog, na žalbu Đilasovog funkcionera.

- Zabranili su mu listu jer je "imaginarni lik". A kada je prošle godine na izborima bio imaginaran lik, svi su ga podržavali - kaže urednik "Informera".

Ovu vest, kako kaže, obajvio je jedino "Informer", budući da je Beli zabranjen u ostalim medijima.

Foto: TV Pink

Video opozicije kojim prete predsedniku Srbije - nastavak fašisoidne kampanje

Opozicioni simpatizeri napravili su video u kojem pozivaju na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a Vučićević ističe da je ovo primer nastavka fašistoidne kampanje od prošle godine.

- Sve otvorenije pozivaju na nasilje i ovo nije poziv na glasanje već i na ubistvo. Gledaoci možda ne znaju, ali u prvom kadru je Irena Vujović. Dakle, neko stavlja njenu i sliku predsednika i čuje se pucanj! Očigledno je šta je u pitanju! Ideja je monstruozna i strašna - kaže Vučićević.

On smatra da posla ima i za nadležne.

- Kako je moguće da i ovo nije vest u medijima?! Na delu je tajkunsko-medijsko-politička hobotnica kojoj treba Beograd da bi otimali pare građanima. Žele državnu kasu da bi iz nje trpali u svoje džepove - kaže urednik "Informera".

On podseća da u prethodnim danima "Đilas iskače iz frižidera".

- Svuda samo Đilasovi oglasi, a ja se pitam odakle novac? Izgleda da je novac upravo iz ovih kombinacija, iz tajkunskih fondova - kaže i dodaje da postoji zakon o finansiranju političkih kampanja i da finansiranje mora biti javno.

Mržnja prema Vučiću iznikla je iz rušenja sistema koji su stvorili Đilas i njemu slični.

- Srušili su sistem u kojem su mogli da ne rade ništa, a primaju novac i bogate se - podvlači urednik "Informera", dodajući da ovaj spot nije vrhunac i da prljava kampanja tek sledi.

Foto: TV Pink

Koriste porodične odnose u političke svrhe

Bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali govoriće na predizbornom skupu nekog od kandidata opozicije, a Vučićević je ovo ocenio kao zloupotrebu porodičnih odnosa u finišu kampanje.

- Ovo će pokazati da ne prezaju ni od čega i da im ništa nije sveto. Korišćenje razvoda i loših bračnih odnosa?! Zamislite da se bavimo porodičnim odnosima i drugih kandidata! To pokazuje da nemaju nikakvu politiku, sem ogoljene mržnje - zaključuje urednik dnevnog lista.

Pročitajte još: OPOZICIONI JURIŠNICI VUČIĆU PRETE UBISTVOM: Umesto Izađi i glasaj - IZAĐI I PUCAJ!! (VIDEO)

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

#Informer

#Izbori

#Novo jutro

'