AKTUELNO

Zašto je svoj potpis dala listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", šta očekuje od pobede ove liste i šta je dosad urađeno za glavni grad?

Beogradski izbori biće održani 4. marta. Na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" nalaze se brojne nestranačke ličnosti koje su vrlo uspešne u svojim profesijama, a među njima je i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Kako Stanojević ističe za "Novo jutro" svoj potpis je stavila kako bi dala svoj doprinos, budući da veruje da u prestonici može biti bolje.

Foto: TV Pink

- Radićemo na svemu što muči Beograđane, na svemu što nedostaje gradu i što je problem kad su u pitanju socijalne kategorije. Nadam se da ću ispratiti ono što obećam, budući da je kategorija onih kojima je pomoć potrebna velika. Iniciraću donošenje novih zakona i odluka i nadam se da ću zajedno sa timom koji će pobediti moći da uradim mnogo - kaže koordinatorka Sigurne kuće.

Ona podseća na zakon o nasilju u porodici koji je donet prošle godine, a koji je već doneo promenu nabolje.

- Mnogo više žena zatraži pomoć, mogućnosti za pomoć žrtvama su znatno veće, ali mora još mnogo da se radi. Sigurne kuče danas pronalaze i poslove žrtvama nasilja, pa se žene mnogo lakše opredeljuju da se jave - kaže Stanojević.

Statistika nasilja u porodici je ove godine, kaže, bolja, ali je svakako neprihvatljiva.

- Nijedno dete, nijedna žena, ne smeju da stradaju kao žrtve nasilja. Statistika jeste bolja, ali moramo raditi još, statistiku moramo maksimalno poboljšati, moramo da podignemo svest i prepoznamo nasilje na vreme - zaključuje Stanojević.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Izbori

#Novo jutro

#Vesna Stanojević

'