AKTUELNO

O izborima koji su zakazani za 4.mart, o kampanji koja se zahuktala, Kosovu i drugim aktuelnim temama govorio je za NOVO JUTRO glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J.Vučićević.

Kako kaže glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, Kosovo je najveći i nateži problem Srba i Srbije. Ali i ističe da mi moramo da imamo jasnu i preciznu odluku kakva je naša politika prema Kosovu. - Aktuelna je politika koja kaže da prvo vidimo taj unutrašnji dijalog o kome pričamo već nekoliko meseci. Ja mislim da mi prvo moramo da se dogovorimo među sobom šta je to što mi hoćemo i šta možemo sa Kosovom - rekao je Vučićević.

Po njegovim rečima, zamrznuti konflikt je loše rešenje i najmanje ide u prilog Srbima.-Mi biološki nemamo vremena da čekamo. Nažalost, nismo nacija u narastanju, nas je svake godine 30.000 sve manje i manje. Albanaca baš i nije. Do 2012. vodili smo politiku koja je bila pogubna po nas - rekao je Vučićević.

Kako kaže, Kosovo je pre deset godina proglasilo nezavisnost i to u trenutku kada su Vuk Jeremić, Tadić i Đilas bili vlasti , i dodaje da se tada desio i martovski progrom i sve nesreće za naš narod na Kosovu. - Čak se i ubistvo Ivanovića upotrebljava u političke svrhe u njihovoj kampanji. I sada mesec dana nakon ubistva Olivera Ivanovića, jasno je da Srbija ili neko iz Srbije nema nikakve veze sa tim. Ima veze sa nekima koji zataškavaju, usporavaju, kriju tu izjavu. Trebalo im je mesec dana da Srbiji pošalju forenzički izveštaj u vezi sa ubistvom. Očigledno je da je neko organizovao i izveo ubistvo Olivera Ivanovića da bi pokušao na osnovu toga da dodatno destabilizuje Srbiju - rekao je Vučićević.

Međutim, kako objašnjava, slika se polako menja i to je dobrim delom posledica dobre, mudre, spoljne politike koju Srbija vodi u poslednjih nekoliko godina.

- Ne moguće je očekivati kompromis tako što ćemo mi njima da damo sve a oni nama ništa. Da bi postojao kompromis to podrazumeva da i jedna i druga strana nešto dobiju - naglašava on i dodaje:

- Da je sve gotovo, ne bi se oni mučili oko Kosova. Deset godina nakon jednostrane kriminalne secesije jednostranog proglašenja, možemo samo da konstatujemo da ona neće postati u pravom smislu država dok se sa Srbijom neko ne dogovori.

Foto: Printscreen

Kako kaže, ovi izbori koji se sada dešavaju 4.marta, jesu lokalni i Beogradski ali i nisu, ovo su presudni izbori, od ovih izbora zavisi sudbina Srbije.

- Ova kampanja je sa opozicione strane poprilično prljava i pogledajte šta sve rade. Kao na primer evo juče su upotrebili fotografiju pokojnog Glogovca za montažu, za njihovu prljavu kampanju. To je sve iznerviralo glumca Nikolu Koja, koji je javmo izrazio svoje nezadovoljstvo - rekao je Vučićević, i dodao:

- Evo sada su i zabranili spot SNS-a u kome se na jedan duhovit i šaljiv način pokazuje kako bi izgledalo kada bi pobedili Đilas i Šapić došli na vlast a njihovo korišćenje velikih pokojnih glumaca u kampanji je najprljavija kampanja ali to im je u redu. On je istakao da oni nemaju program i ovakvim stvarima pokrivaju to da nemaju baš nikakav program. - Oni zloupotrebljavaju čak i posetu predsednika Hrvatskoj u predizborne svrhe, to je apsolutno odsustvo politike. Samo ću da vam kažem da zamislite kome bi ste dali svoje dete na čuvanje, i onda u skladu sa tim glasajte - rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Izbori

#Kosovo

'