AKTUELNO

Predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, izjavio je da u današnjoj Srbiji borci koji su branili zemlju neće biti zaboravljeni i da će se voditi računa o njima i njihovim porodicama.

Vulin je sa predsednikom opštine Obrenovac, Miroslavom Čučkovićem, u selu Zabrežje, obišao porodicu ratnog vojnog invalida, ranjenog na Košarama, Sašu Markovića. Vulin i Čučković su porodici Marković uručili pomoć opštine Obrenovac u građevinskom materijalu u vrednosti 300.000 dinara za sanaciju kuće stradale u poplavama, navodi se u saopštenju Pokret socijalista.

- Borci na Košarama i svi borci koji su se suprotstavljali NATO agresiji, svi oni koji su čuvali i branili našu zemlju, nikada više neće biti zaboravljeni, nikada više neće biti gurnuti u stranu, o njima će se voditi računa, kao i o njihovim porodicama. Vodiće se računa i o njihovoj deci, da njihova deca znaju koliko su njihovi roditelji učinili velike i važne stvari - istakao je Vulin.

Predsednik PS je zahvalio opštini Obrenovac zato što ne zaboravlja svoje ratnike, o njima vodi računa, "i treba da bude primer kako se o njima brine i da njihova deca znaju da su njihovi roditelji uradili veliku i važnu stvar koju ceni Obrenovac, ali i čitava Srbija".

On je dodao da se srpski narod nikada nije stideo svojih ratnika, i da se nikada nije stideo onih koji su ga branili, pa to neće ni ova generacija.

- Bilo je nekih ranijih vremena i bilo je vremena, naročito posle 2000. godine, u kojima su se naših ratnika stideli, sklanjali, u kojima su ih lakše izručivali nego što su vodili računa o njima i njihovim porodicama. To vreme se nikad neće vratiti - naglasio je Vulin i dodao:

- Ovo je vreme u kome Srbiju vodi Aleksandar Vučić, ovo je vreme u kome Srbiju vode ljudi koji iskreno poštuju i cene i iskreno su zahvalni svakom našem ratniku, svakom onom ko je bio tu kada je bilo najteže, ko je bio uz svoju zemlju. Zato smo i mi danas ovde da simbolično kažemo hvala i da, što je važnije od svega, našoj budućnosti, deci našeg borca, kažemo da njihovog oca i volimo i poštujemo i da treba da budu ponosni na njega.

Pročitajte još: Vulin: Srbija nikada neće priznati Kosovo!

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Obrenovac

#Srbija

'