separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Zlatar, Jovanović i Apostolovski za Novo jutro: Poseta Hrvatskoj može doneti normalne i dobrosusedske odnose dve zemlje - NIŠTA VIŠE OD TOGA! (VIDEO)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj, na pozic predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Možemo li u budućnosti očekivati bolje odnose sa susednom Hrvatskom i šta će ova poseta doneti Srbiji?


Dopisnik hrvatskih medija iz Beograda Pero Zlatar kaže da su rezultati posete predsednika Srbije Zagrebu mnogo bolji od očekivanih.

- Za mene je najvažnija poruka ta što se u Zagrebu sastalo dvoje pametnih ljudi, što je odličan korak - kaže Zlatar. 

Autor: TV Pink

Bivši šef diplomatije Savezne Republike Jugoslavije Vladislav Jovanović ističe da bi bolje bilo biti "malo sumnjičav", kako ne bi sa puno euforije došli do razočarenja.

- Normalni i dobrosusedski odnosi treba da budu ono što očekujemo od ove posete, zasad ništa više od toga. Dakle, sa manje euforije, a više sa predanošću u radu - kaže Jovanović za "Novo jutro", dodajući da su ovako dobri počeci već postojali sa Hrvatskom, a da su završavali u ćorsokaku.

Autor: TV Pink

Spoljni interes za stabilizaciju, kako kaže, postoji, i poseta Vučiću ide upravo u tom pravcu. 

Hrvatska predsednica je napravila politički iskorak odbacujući izazivačku i prihvatajući retoriku koja utvrđuje put međusobnom razumevanju, istakao je Jovanović, dodajući da je Plenković "ostao iza", želeći da privuče glasače na budućim izborima.

- Predsednica je pre premijera shvatila poruke iz sveta i rešila da bude pravi domaćin. Ne škodi ljubaznosti, gestova i topline, to je potrebno u odnosima dve države, a to je juče nedostajalo Plenkoviću - kaže Jovanović.

Novinar dnevnog lista "Politika" Aleksandar Apostolovski kaže da će današnja poseta Vrginmostu uneti određenu sigurnost Srbima koji tamo žive.

- Ne bih merio korake koje je pravio Plenković ispraćajući Vučića, niti bih komentarisao ponašanje poslanika, jer su druge stvari bile važnije - kaže Apostolovski.

Autor: TV Pink

Apostolovski ističe da se nada da će ova poseta predstavljati razdor između premijera i predsednice Hrvatske, što Srbiju ne bi trebalo da interesuje. 

Sve detalje razgovora pogledajte u nastavku: 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti