AKTUELNO

Đurić je razgovarao sa sprskim političkim predstavnicima koji će do daljeg prekinuti kominikaciju i saradnju sa KFOR-om.

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić kaže da je pokrajinskog premijera Isu Mustafu danas NATO "prošvercovao" migratskom rutom na severu KIM, tamo gde ga sprski narod neće i ne želi što je i pokazao blokadama koje je napravio.

- Dakle, migrantskom rutom je prošvercovan na sever KIM, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić prošao je kroz šumu i kroz albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigrunost i eventualno ispovoricira nasilnu reakciju našeg stanovništva na tom delu KIM - rekao je Đurić.

O namerama Mustafe, dodao je Đurić, prilikom "blic" i "šverc" posete severu KIM najbolje govori društvo u kojem je došao , a među ljudima sa kojima je bio je i "takozvani ministar kosovskih snaga bezbednosti Devoli". To govori, smatra Đurić, o stvarnim namerama i gospodina Mustafe kome ova poseta verovatno delimično služi za političku propagandu , delimično da bi zastrašio Srbe na severu KIM i isprovocirao neku reakciju.

- Međutim, ovo van svake sumnje predstavlja i kršenje obaveza međunarodnog bezbednosnog prisustva KFOR-a i NATO-a na severu KIM, koji ne smeju i nemaju pravo da dozvole prisustvo predstavnika takozvanih kosovskih snaga bezbednosti na severu KIM - naveo je Đurić.

On na kraju konstatuje da mu je Mustafa ukrao svu slavu pošto, kako primećuje, sada i on očigledno po KiM putuje šumskim putevima " kao što i ja ponekad moram da putujem".

S. P.

#Kosovo

#Marko Đurić

#NATO

'