AKTUELNO

- Poseta će uneti sigurnost, jer će narod osetiti da ih država nije napustila nego da i dalje vodi brigu o njima - rekao je stanovnik severne Mitrovice.

Očekujemo da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulije sigurnost Srbima i spusti tenzije, zajednička je ocena građana severne Mitrovice, ali i poslanika Milovana Krivokapića.

Krivokapić, koji je poslanik SNS u Skupštini Srbije smatra da, iako je atmosfera napeta, a tenzije podignute, poseta predsednika dolazi u pravom, prelomnom trenutku.

- Poseta predsednika Vučića je od izuzetnog značaja za sve Srbe na KiM. Narod njemu veruje, a s druge strane, stranci odnosno međunarodna zajednica ga poštuje i to se mora imati u vidu – poručuje Krivokapić.

Prema njegovom mišljenju, Vučić je samim svojim dolaskom još jednom potvrdio reči patrijarha Irineja da se lavovski bori za KiM.

- Vučić je čovek koji je sa svojim narodom i u dobru i u zlu. On je osetio da je ovo pravi momenat i prelomni trenutak da dođe i da umiri Srbe, da vrati narodu mir i veru u budućnost za opstanak na KiM - kaže on.

Kako ističe, s druge strane Vučić šalje poruku međunarodnoj zajedinici i kosovskim Albancima "da se ne igraju sa severom KiM".

Ukazuje da u ovom trenutku bezbednosna situacija, ni politički, ni u drugom smislu nije dobra za Vučićev dolazak, međutim, predsednik Srbije je, kaže, takav čovek da kad god je srpskom narodu teško bilo gde, on ne preza ni od čega.

- On je čovek koji se ne plaši. i pored svih upozorenja, kako pretpostavljam, on je rešio da dođe - rekao je Krivokapić.

Građani očekuju smirivanje tenzija i ovo "čitaju" kao poruku da država nije odustala od njih.

- (Poseta) će uneti sigurnost, jer će narod osetiti da ih država nije napustila nego da i dalje vodi brigu o njima - rekao je stanovnik severne Mitrovice.

- Nadam se najboljem, da će nešto moći da uradi za nas. Samo neka bude sve u redu kad dođe, želim da mu poželim dobrodošlicu. Valjda će da se smire tenzije?očekujem da se malo opustimo - rekla je njegova sugrađanka.

Pročitajte još: MOJSILOVIĆ ZA PINK: Vučić spreman da poseti Kosovo i Metohiju uprkos rizičnoj bezbednosnoj situaciji - ZATO GA GRAĐANI I CENE!

#Aleksandar Vučić

#Kosovska Mitrovica

#Milorad Krivokapić

#Poseta

'