AKTUELNO

Lideri opozicionih stranaka Saša Janković, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Janko Veselinović iskoristili su ubistvo Olivera Ivanovića kako bi još jednoim napali svoje političke protivnike.

Osim predstavnika vlasti koje Janković optužuje da na neki način snosne odgovornost za ono što se desilo Ivanoviću, na meti su se i našli i mediji.

Na pitanje novinarke Informera kako ih nije sramota da politički zloupotrebljavaju ubistvo Ivanović i koristite ga za političke aktivnosti, Janković je rekao da je svestan svega što je taj list pisao o Ivanoviću, kao i svega što je pisao o drugim ljudima.

Foto: Tanjug

- Svestan sam svega što radite i svega što pišete. Govoriti o sramoti u ovakvom trenutku, govoriti o političkoj eksploataciji u ovakvom momentu zaista nije primereno, ako postoji primer političke eksploatacije to je pitanje koje ste vi postavili – rekao je Janković.

Na pitanje novinara Pinka gde je politička granica i zašto je nema bar u ovakvim momentima, Janković je rekao da politička granica u Srbiji ne postoji.

Granice nemaju ni simpatizeri ove političke opcije koji su se pridružili napadima na društvenim mrežama, pre svega Slaviša Lekić i Dragan Janjić, ali i Sergej Trifunović koji je po običaju otišao najdalje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je Lekiću, Janjiću, Đilasu i Jankoviću poručio da im ćene dati da napravite od Srbije državu mafijaša i ubica.

Foto: Tanjug

- Niko od nas nije ubica.To što biste neki voleli iz političkog života Srbije, kao i oni na Kosovu da to jeste slučaj, nije slučaj. Nikome neću da dozvolim da nevine i časne ljude optužuju da su ubice– rekao je Đilas.

Da se opozicija ponaša neprimereno u danu kada je ubijen Oliver Ivanović, a sve radi sticanja političkih poena, smatraju i stručnjaci ukazaujući da su simpatizeri opozicije bez ikakvih dokaza, indicija i argumenata država optužena za zločin.

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'