AKTUELNO

Brat Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović, izjavio je danas da Ivanović nije bio spreman da širi paniku i da nije ozbiljno shvatao pretnje, ni kada mu je zapaljen auto pre nekog vremena.

- Bojim se da će neki detalji otići sa njim pod zemlju. O tome da li se nešto u međuvremenu dešavalo, da li mu je neko pretio, da li je bilo nekakvih drugih stvari na tu temu, mi ne znamo ništa. Ali, svakom razumnom čoveku, na osnovu Oliverove kompletne prošlosti i svega što se ranije događalo, može da bude sasvim dovoljno da shvati. Mislim da preko toga ne treba ništa više reći - rekao je Miroslav Ivanović.

Prvi nalazi obdukcije biće poznati popodne

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici počela je obdukcija tela ubijenog Olivera Ivanovića, a njeni prvi rezultati očekuju se u toku popodneva, rekao je za direktor te bolnice Milan Ivanović.  - Odbukcija će trajati nekoliko sati, nakon toga pojedini nalazi biće brzo gotovi, dok će neki drugi, kao što su toksikološki, biti poznati kasnije - napomenuo je Ivanović. Prema njegovim rečima, postupak vodi obducent Suzana Matejić sa medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a prisustvuju joj i predstavnici Euleksa i predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Prištine.Rezultati obdukcije treba da odgovore na niz pitanja kao što su kojim oružjem, kojeg kalibra, sa koje udaljenosti je Ivanović ubijen i druga.Nakon obdukcije telo ubijenog Ivanovića biće odneto u prostorije stranke na čijem je čelu bio Ivanović - Građanska inicjativa "Sloboda, demokratija, pravda"(SDP), a sutra će biti transportovano za Beograd.Ivanović će biti sahranjen u Beogradu na Novom Groblju.Pojedini mediji su javili da je upucan sa pet metaka u grudi, dok drugi javljaju da je ubijen s leđa sa šest metaka, a tačan odgovor treba da obdukcijski nalaz.

On je kazao da je, nakon što je Ivanović upucan, Hitna pomoć odmah stigla na lice mesta nakon, ali da nije bilo pomoći.

- Odmah su obavestili Hitnu pomoć, odmah su i oni stigli. Ali, izgleda da je već bilo kasno - rekao je Ivanovićev brat.

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'