AKTUELNO

Dragan Đilas je najavio kako će kada preuzme vlast, 'sačuvati PKB', a kao gradonačelnik je sa Miškovićevim saradnicima zadužio PKB za više od 40 miliona evra.

Bivši lider DS, tajkun Dragan Đilas, u prvim medijskim nastupima kao kandidat za gradonačelnika u više navrata je poručio da će "sačuvati Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB)" i da će sprečiti privatizaciju ove velike i za gplavni grad veoma značajne firme.

Međutim, uprkos tome, on je sa bliskim saradnicima godinama uništavao ovu firmu i osnovano se sumnja, da je sve činio kako bi gazdi "Delte" Miroslav Miškoviću omogućio da za male pare preuzme kombinat.

Kako piše Informer, postoji dokumentacija koja sasvim konkretno dokazuje da je Đilas kao gradonačelnik u junu 2011. za generalnog dirktora PKB postavio Miškovićevog bliskog saradnika Rajka Mandića. A on je pre toga punih devet godina bio direktor firme "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto", a za vreme njegovog mandata PKB se za samo dve godine zadužio za više od 20 miliona evra i iza sebe je ostavio ukupan dug veći od 40 miliona evra!

Brojni ekonomisti su izjavili da osnovano sumnjaju da je Đilas u dogovoru sa gazdom "Delte" Miroslavom Miškovićem angažovao Rajka Mandića kako bi namerno oborili vrednost poljoprivrednog giganta.

Tako urušen PKB Mišković bi potom kupio za cenu daleko manju od tržištne vrednosti.

- Treba da znate da se od 2011.do 2013, dok je Mandić bio direktor, PKB zadužio uzimanjem vrlo nepovoljnih kredita za čak 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara. On j euzimao kredite po maltene lihvarskim kamatama od 9,5 odsto! Sve ukazuje da je Mndić po instrukcijama Đilasa i Miškovića namerno urušavao PKB. o tome najbolje svedoče činjenice da je krajem septembra 2013. zaduženje PKB po raznoraznim kreditima bilo čak 23.759.425 evra, a ukupni dugovi firme iznosili su astronomskih 41.932.978 evra! - navodi sagovornik Informera.

On je otkrio još jedan dokaz kako je PKB postao miškovićev " plen".- Pazite, baš kada je Mandić vodio PKB obavljena je milionska nabavka mašina, konkretno traktora "fent" za potrebe PKB. Ta nabavka išla je preko Miškovićevog "Delta agrara", koji je na poslu zaradio silne milione. Tako je grad Beograd diektno punio Miškovićevu kasu. - izjavio je.

Tajno snimili predizborni spot u PKB!?

Dragan Đilas je, prema saznanjima Informera, poslednjih dana 2017. tajno snimio predizborni spot za beogradske izbore i to, verovaliili ne, baš u PKB!                                 - Rajko Mandić je u dogovoru sa predsednikom Samostalnog sindikata PKB Milisavom Đorđevićem omogućio Đilasu da tajno snimi spot za kampanju. To su učinili pre radnog vremena na farmi "Partiranski prelaz", a bili su prisutni Đilas, Mandić i Đorđević - rekao je izvor Informera, inače zaposleni u PKB.

Dragan Đilas, baš kao ni Miroslav Mišković, juče se nisu oglašavali ovim povodom. Na drugoj strani potpredsednik SNS Milenko Jovanov ocenjuje da "primer PKB" jasno oslikava suštinu tajkunsko-lopovske koalicije.

- Priča o PKB tačno pokazuje zašto su se svi ponovo okupili na gomili. Dakle, šef cele parade Miroslav Mišković okupio je Đilasa, Šapića, Jeremića, Jankovića i ostale ne bi li ponovo pljačkali i otimali. Aleksandar Vučić se hrabro suprostavlja toj tajkunskoj bandi i presekao je mogućnost da otimaju od naroda, ali oni bi sada da vrate točak istorije unazad. Zato će beogradski izbori biti prilika da narod još jednom pokaže da su žuto-riđe lopuže ružna prošlost - podvlači Jovanov.

Vučić se hrabro suprostavio ovoj tajkunskoj mreži, a oni bi sada da vrate točak istorije i da opet kradu - Milenko Jovanov, SNS

Marko Mitić iz "Antidota" kaže da to što je Đilas na čelo PKB postavio čoveka od najvećeg Miškovićevog poverenja, i to u trenutku kada je vlasnik "Delte" posle prodaje "Maksija" težište poslovnih aktivnosti prebacio na poljoprivredu, izaziva sumnju da je bila namera da PKB pređe u Miškovićeve ruke.

- Ključno pitanje na koje bi Đilas trebalo da odgovori, jeste, šta je to Mandića, osim što je Miškovićev čovek od poverenja, kvalifikovalo da bude postavljen na čelo PKB  s obzirom da se nikada ranije nije bavio menadžmentom u oblasti agrara - zaključuje Matić.

#Dragan Đilas

#Krađa

#Miroslav Mišković

#PKB

'