AKTUELNO

Pokušaj otimanja tribine od grobara, program Dragana Đilasa za razbijanje policije i zahtev najbližih saradnika Saše Jankovića za otcepljenje Vojvodine, deo je plana organizovanog u režiji stranih obaveštajnih službi, otkriva izvor sajta Republika iz bezbednosnih službi.

Haos i krvavi obračun na fudbalskom derbiju Partizan - Crvena zvezda nije slučajan, već je deo koordinisane akcije koja bi u krajnjem ishodu trebalo da dovede do obaranja vlasti u Srbiji, saznaje Republika iz dobro obaveštenih oobaveštajnih izvora.

Glavni cilj grupe koja je ubačena na jug u Humskoj bio je preuzimanje tribine od vođa Partizanovih navijača i samim tim stavljanje pod kontrolu mase od nekoliko hiljada ljudi, koja bi, kad zatreba, mogla da izazove haos na ulicama, učestvuje u nasilniim demonstracijama i posluži za mnoge druge ciljeve, poput zastrašivanja političkih protivnika, pritisak na novinare, i slično.

Foto: Beta

Koliko je sve bilo dobro režirano, ali i krajnje ozbiljno i sa potencijalno nesagledivim posledicama, svedoči podatak da srpske bezbednosne službe trenutno operativno obrađuju najmanje šestoricu Hrvata i po jednog Grka i Makedonca, iz grupe koja je ubačena na stadion. Radi se o kik-bokserima i MMA borcima, dakle ljudima izuzetno opasnim i dobro obučenim za tuču, koji nemaju nikakve veze sa navijačkim strukturama, pa je jasno da su na stadionu bili po nalogu i zadatku.

Prema pouzdanim saznanjima obaveštajnih službi, iza ove dobro isplanirane akcije, čiji je prvi čin na sreću doživeo fijasko, stoje pojedini strani centri moći i njihove službe, zajedno sa tajkunskom koalicijom, predvođenom Draganom Đilasom, Miroslavom Miškovićem, Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem, čiji je cilj preuzimanje vlasti.

Foto: Tanjug

- Preuzimanje tribina za njih je bilo važno kako bi mogla masa navijača da se iskoristi u demonstracijama. Da se izazovu neredi kad pojedincima zatreba u političkoj borbi. Istovremeno, izneti program Đilasa služi samo za decentralizovanje MUP, kako bi se policija što više oslabila, pošto je on praktično zatražio da republička vlast nema maltene nikakvu kontrolu nad pripadnicima policije u Beogradu. A, šlag na tortu je zahtev Aleksandra Odžića, lidera Vojvođanske stranke, da se Vojvodina otcepi od Srbije. Cilj svega je otvoriti još jedno žarište na ovim prostorima, koje bi moglo da se rasplamsa kad pojedinim stranim silama to bude odgovaralo - objašnjava sagovornik Republike.

Da su ove akcije zapadnih sila uspele, nastavlja naš sagovornik, vlast bi bila laka meta, jer bi postojao veliki ucenjivački potencijal ispoljen prema njoj, što bi, u krajnjem slučaju, značilo da Srbiju kao nekad mogu da vode strani ambasadori, koji su, ne tako davno, sastavljali vlade i vedrili i oblačili srpskoj političkoj sceni.

Foto: Beta

Komentarišući ova događanja, bivši obaveštajac Božidar Spasić za Srpski telegraf kaže da je strana agentura probudila takozvane spavače u Srbiji.

- Iza svega stoje strane obaveštajne službe i deo opozicije koji nije u stanju normalnim putem dođe na vlast. Oni hoće da izazovu haos u zemlji, dovoljno je da neki od tih opozicionih političara koji bi da zauzmu mesto gradonačelnika ili predsednika države permanentnim delovanjem izazivaju incidente. Ovog puta na tribinama, a sutra ko zna gde i kako - zaključuje Spasić.

#Huligan

#Političar

'