AKTUELNO

Predsednika je na međunarodnom aerodromu dočekao visoki zvaničnik Rohelio Sijera, o čemu su pisali svi kubanski mediji i izveštavali u udarnim terminima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u zvaničnu posetu Kubi, a za njega je priređen svečani doček.

Mediji ovu posetu ocenjuju više nego prijateljsku navodeći da će se predsednik Vučić susresti sa predsednikom Kube Raulom Kastrom.

Foto: www.granma.cu

Tako Granma, najuticajniji list na Kubi, ističe i to da će tokom prijateljske posete Kubi Aleksandar Vučić održati zvanične razgovore sa kubanskim vlastima, kao i da će imati više drugih aktivnosti. Mediji su te informacije preneli sa sajta Ministarstva inostranih poslova Kube.

Veliku pažnju pridaju zvaničnim razgovorima sa generalom vojske, kako nazivaju svog predsednika, Raulom Kastrom Ruzom.

Foto: ACN - Cuban news agency

Kubanski mediji prenose u celosti i biografiju Aleksandra Vučića.

Inače, mediji sa Kube pišu o Srbiji kao velikoj prijateljskoj zemlji i naglašavaju da Havana i Beograd proslavljaju 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa naredne godine.

Foto: Prensa Latina

Inače, tokom Vučićeve posete Havani biće potpisan i Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava.

Foto: Printscreen

Program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

Foto: Printscreen

Na poziv Univerziteta Havane, predsednik Vučić održaće predavanje tamošnjim studentima na temu "Srbija u Evropi - čuvar nezavisnosti i suvereniteta".

Foto: Printscreen

Kako je najavljeno, tokom boravka u Havani, predsednik Vučić položiće venac na spomenik nacionalnom heroju Hoseu Martiju i obići Memorijalni kompleks.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

#Aleksandar Vučić

#Havana

#Kuba

#Raul Kastro

'