AKTUELNO

Ideja da se Dečani i Gračanica prepuste Prištini, a da mi treba da dokažemo da su naši, i to iz usta srpskog političara u Beogradu, bivšeg zaštitnika građana, doduše lažnog, i kandidata za predsednika Srbije, jeste nezapamćen skandal nezamislivih razmera, kaže potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

- Sa nevericom i žaljenjem pročitao sam današnje opasne, skandalozne i sramne izjave Saše Jankovića o Kosovu i Metohiji - navodi Đurić.

Prema njegovim rečima, sada je jasno zašto, dok je bio lažni zaštitnik građana, Janković u dva mandata nije napisao nijedno slovo o položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

- Oni za njega nisu ljudi. Od danas Saša Janković nije više ni politikant u potrazi za jeftinim poenima, već bestidni velikoalbanski lobista - istakao je Đurić.

Foto: Beta

Kako dodaje, nije ni očekivao da će Saša Janković postupiti normalno i odgovorno, i ponuditi neke ideje o tome kako popraviti položaj Srbije ili našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

- Iako sam svestan zgrčenog stanja njegovog duha i tela, zapanjen da je tako javno i otvoreno, bez stida i trunke kajanja, u danu kada Srbi na Kosovu i Metohiji slave svoj najveći i istorijski uspeh, postati politički nastavljač i zagovornik nedela onih koji su 17.03.2004. pokušali da zatru najveće srpske svetinje - naveo je Đurić.

Nazivati samoproglašeno Kosovo državom i to onom čiji "demokratski razvoj" ne želi da ometa, jeste brutalna uvreda svih građana Srbije, a posebno onih koji su u odbrani naše zemlje dali očeve, majke, braću, sestre, istakao je potpredsednik GO SNS.

Pročitajte još: SAŠA JANKOVIĆ I DALJE ĆUTI O SUKOBU INTERESA: Pistolero bi da vodi i privatnu agenciju za bezbednost! (VIDEO)

#Kosovo

#Marko Đurić

#Saša Janković

'