AKTUELNO

Zašto drama oko vanrednih parlamentarnih izbora i dalje traje, iako je SNS odlučila da nećemo ponovo birati poslanike? Zbog čega su u vladajućoj koaliciji podeljena mišljenja i ko u opoziciji sumnja da će glasanja biti samo u Beogradu?

Prof. dr Stanko Crnobrnja, reditelj i profesor Fakulteta za medije i komunikaciju smatra da je uopšte pokretanje teme o parlamentarnim izborima ostalo nerazjašnjeno široj javnosti, koja je smatrala da postoji stabilnost u državi.

- Mnogi hoće da provociraju odlučno doneto rešenje SNS. Srpski politički život pun je prepirki, prepucavanja izjavama. Nadam se da će doći neko sa formulom rešenja i otvori nam nove perspektive. Ovo je već postalo dosadno - kaže Crnobrnja za Pink.

Foto: TV Pink

Prof. dr Vladimir Vuletić, sociolog smatra da će tenzija u vezi sa raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora ipak ostati i nakon odluke SNS, koja je doneta na osnovu činjenice da u Srbiji trenutno ima i važnijih stvari.

- Vanredni izbori su rezultat vanredne situacije, recimo, zaokreta u politici, nestabilnosti u koaliciji ili traženja novog legitimiteta. Moguće je da se ovakvi problemi pojave, a vrlo je moguće da ih neće ni biti i u tom slučaju nema potrebe za izborima - smatra Vuletić.

Foto: TV Pink

Crnobrnja ističe da nesklad oko izbora izbacuje na površinu i mentalitet našeg naroda koji govori da smo prznice.

- Mediji su važni da prave razboritost u svemu i da razlikuju čistu provokaciju, reklamu od suštine politike - kaže Crnobrnja.

Foto: TV Pink

Vuletić smatra da se u društvu u poslednjim decenijama stvara jaz, pa tako isto i u politici u kojoj se javljaju dve grupe - ona koja se suočava sa problemima i ona koja ih izbegava.

#Izbori

#Opozicija

'