AKTUELNO

SDP je podržala odluku koja je juče doneta - da Srbiju ne očekuju parlamentarni izbori, te da će biti održani samo beogradski u martu.

Socijaldemokratska partija (SDP) Srbije podržava odluku Srpske napredne stranke o održavanju samo redovnih beogradskih izbora, ocenjujući da bi vanredni parlamentarni izbori usporili započete ekonomske reforme i put ka Evropskoj uniji.

- Vladajuća koalicija ima stabilnu većinu u parlamentu, a vanredni izbori bi usporili proces sprovođenja započetih ekonomskih reformi, kao i put ka Evropskoj uniji - ističe se u saopštenju.

SDP Srbije, takođe, ocenjuje da je odluka SNS racionalna i državniccka i da nije bazirana na uskostranačkim interesima, jer su vanredni izbori, objektivno govoreći, odgovarali samo toj stranci.

U svemu ovome najviše začudjuje ponašanje većine opozicionih stranaka, koje su u poslednjih mesec dana najmanje tri puta menjale stav po ovom pitanju, dodaje se u saopštenju.

- Najpre su tražili izbore, a onda, kada je najavljena mogućnost njihovog raspisivanja, usledile su primedbe da su oni nepotrebni i da nema uslova za njihovo održavanje. Kada je doneta odluka da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, počeli su sa besmislenim optužbama, od toga da je to učinjeno pod pritiskom Zapada, pa do toga da se vladajuća koalicija plaši njihovog održavanja - napominje SDP Srbije.

Tako ispada da opozicija sada ponovo traži izbore, a u stvari je u potpunosti nespremna za njihovo održavanje, navodi se u saopštenju.

#Izbori

#Opozicija

#Rasim Ljajić

'