AKTUELNO

Gvineja Bisao i Surinam su najnoviji dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je izjavio danas da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari.

-Kada vam predsednik neke vlade ili države ili izvaničnik bilo koje države kaže da oni to nikada nisu uradili, a Priština manipuše sa tim spiskovima, normalno je da je to pitanje za nas izuzetno važno - rekao je Odalović za televiziju Pink.

Istakao je da sigurno ne možemo "biti nemi i gluvi i da ne reagujemo na takve stvari".

Foto: Tanjug

Šef skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je rekao za Pink da Srbija ima preciznu evidenciju koja je država zaista priznala jednostarano proglašenu nezavisnost Kosova.

- Naročito je Pecoli uneo zabunu, koji je govorio da će nekoliko država priznati Kosovo, a onda su stigli demanti iz tih drzazava. On je navikao da radi kao biznismen i trgovac, da trguje, ponudi nekom nešto ili obeća ili mu stavi u izgled neku dobit i ovaj kaže nemamo ništa protiv, u redu. I odmah kaže evo priznanja stižu od te i te država, ali zvanična priznanja idu drugačijim putem - rekao je Drecun.

#Milovan Drecun

#Veljko Odalović

'