AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Branislav Nedimović izjavio je danas da je uspostavljen red i pravila i da je stoga prošlo vreme kada se sa državnom zemljom u Vojvodini, mešetarilo onako "kako su dosovski kadrovi godinama radili".

- Sada je uspostavljen red i jasna pravila koja su usvojili Narodna skupština i Vlada Republike Srbije, kao i potpuno otvoren i transparentan javni poziv na koji je pristiglo 219 prijava, kaže Nedimović.

Reagujući na izjavu poslanice DS Aleksandre Jerkov da su odlukom Skupštine Zrenjanina desetine hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u tom gradu dodeljene bez javnog nadmetanja na 30 godina kompaniji "Tenis Invest", kaže da "iako su dosovci vikali da ćemo netransparentno zemlju davati samo strancima, činjenica da su do sada odobrena samo tri projekta sa učešćem stranog kapitala, od ukupno 18 odobrenih projekata".

Nedimović je rekao i da će svaki dokument sa tom tematikom biti prosleđen skupštinskom Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u koji će svi moći da imaju uvid.

- Znam da dosovci to ne mogu da shvate, jer jedino znaju za punjenje vlastitih džepova, ali narodu je itekako jasno da nema razvoja poljoprivrede bez modernih farmi, razvoja kooperacije i prerađivačke industrije, navodi ministar Nedimović.

Pročitajte još: Jovanov: JEREMIĆ je LAŽOV, u njegovo vreme radnici odlazili kući PRAZNIH DŽEPOVA, A SADA KRITIKUJE DOBRE POTEZE VLASTI!

#Branislav Nedimović

#Opozicija

'