AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović rekla je večeras, odgovarajući bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, da to što nije bio u Srbiji za vreme protesta zbog jednostranog proglašenja nezavinosti Kosova za nju predstavlja - bekstvo.

Kako je navela u saopštenju, "ne zna" kako bi se drugačije moglo nazvati to što Tadić nije bio na mitingu koji je danima najavljivan, na kojem su govorili i tadašnji premijer Vojislav Koštunica, lider opozicije Tomislav Nikolić, teniser Novak Đoković, Emir Kusturica, Dejan Bodiroga, Milorad Dodik i drugi, "a nema tadašnjeg predsednika Srbije".

- Kako se zove kad se te večeri 21. februara oko 20 časova bivši predsednik Tadić oglasi iz Rumunije apelom da se 'neredi u gradu zaustave', mada su i svi organizatori mitinga osudili nasilje u Beogradu i paljenje nemačke i američke ambasade. A onda se vrati u Srbiju kada su nemiri već bili završeni - kaže ona.

Kako dodaje, možda će neki, pa i bivši predsednik Srbije, ovo nazvati zaboravom.

- Po meni to je bilo bežanje i verujem da nisam usamljena u tom mišljenju - zaključila je ona.

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da nije bivša vlast "lagala građane o Kosovu, niti bežala od odgovornosti za rešavanje tog problema" te da je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović postala "i stručnjak za kosovsku poltiku" i iznosi neistine.

Tadić je u pisanoj izjavi medijima naveo da se u noći kada su "njene današnje vođe" organizovale masovne "nasilničke proteste" u Beogradu nije borio za položaj Kosova ugrožavajući bezbednost građana već je otišao na hitan razgovor sa predsednikom Rumunije koji je koordinisao aktivnosti država koje su odbile da priznaju nezavisnost Kosova.

Navodi i da se "nakon par sati" vratio u Beograd, i preko Saveta za nacionalnu bezbednost dao nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite građana i stranih ambasada.

Kaže i da je tokom sastanka u Rumuniji Koštunica u dogovoru "sa njenim vođama" povukao bezbednosne snage, a da sada oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o njegovom "bežanju".

#Boris Tadić

#Zorana Mihajlović

'