AKTUELNO

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma poručio je danas da je unutrašnji daijlog o Kosovu i Metohiji nacionalno pitanje i da poput drugih država po tom pitanju moramo biti složni.

- Kada je u pitanju predlog predsednik Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, tu treba da se ugledamo na sve države sveta. Radi se o nacionalnom pitanju, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da budemo svi složni i tu ne treba da bude opozicije - poručio je Dragan Marković Palma na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu.

- Opozicija neka bude kada je na dnevnom redu budžet, infrastruktura i ostale teme, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da postignemo konsenzus i da zajednički podržimo Srbe na Kosovu i Metohiji i damo predlog da se potpiše sporazum i rešimo pitanje Kosova i Metohije, a da pri tom ne priznamo jednostrano proglašenu nezavinost Kosova i Metohije - dodao je on.

Marković je ocenio da je veoma radosna vest za građane Srbije povećanje plata u javnom sektoru i penzija, što znači da će njihovi kućni budžeti biti veći.

- To je postalo izvodljivo zahvaljujući reformama koje je predložio tada premijer, a danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Da tada reforme nisu usvojene danas penzioneri ne bi imali, ne za struju, nego za svetlo, što podrazumeva dve sijalice - rekao je Marković.

Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, uručeno je 25 Oktobarskih nagrada zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama i po 50 000 dinara.

Nagrade su dobili učenici osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate, sportisti, kulturni radnici, predstavnici policije i drugih organizacija.

Stevo Grkinić

#Dijalog

#Dragan Marković Palma

#Kosovo

'