separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Dačić: Problemi regiona bilateralne nesuglasice


Evropska unija ima veliki interes da Zapadni Balkan postane deo EU i iz bezbednosnih razloga, jer je bolje da EU kontroliše bezbednosne procese u regionu, nego da ih ne kontroliše, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da su najveći problemei u regionu bilateralne nesuglasice.


-Bolje da to bude deo rešavanja problema, a ne region gde se stvaraju problemi - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma.

Dačić je istakao da kao najveće probleme u regionu vidi nereseene bilateralne stvari između bivših jugoslovenskih republika, što se, kaže, pretvara u noćnu moru regiona.

-Druge globalne stvari, poput terorizma, migracija, klimatskih promena, mi tu ne možemo mnogo da utičemoo. Ali ove možemo, a to postoji veća politička volja da se bilateralni problemi rešavaju - rekao je Dačić.

On je podvukao i da Srbija podržava BiH na njenom ervopskom putu i da želi da ta zemlja što pre dobije status kandidata, jer je interes da sve zemlje regiona budu u Uniji.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti